Élet-Stílus

Nagy Ervin nem lát magában Zelenszkij-féle politikai karriert, de közügyekről továbbra is fog beszélni

MARJAI JÁNOS / 24.HU
MARJAI JÁNOS / 24.HU
De szerinte a színészeknek kötelességük hallatni a hangjukat közügyeket illetően.

A Klubrádió műsorában, a Reggeli személyben volt hallható Nagy Ervin, akit közéleti szerepvállalásairól is kérdeztek. A színész elmondta, az, hogy szerepelt A tanár című sorozatban, nagyobb rálátást adott neki az oktatás problémáira, ezért is állt ki a tanárok mellett a pedagógussztrájk idején.

Kapcsolódó
Nagy Ervin a pedagógussztrájkról: Alap, hogy A Tanár a tanárok mellett áll!
„Veletek vagyunk, tanáraink” – olvasható A Tanár főszereplőjének bejegyzésében.

A hvg.hu által szemlézett anyagból kiderült, felmerült egy párhuzam Nagy Ervin és a színészből lett elnök, Volodimir Zelenszkij között. A színész úgy véli, áthallásos ez az egész, de az igazságérzete tényleg olyasmi, ami miatt számos alkalommal megszólal a nagyvilág dolgairól.

Ő nem lát magában Zelenszkij-féle politikai potenciált, nem akar politizálni.

Ha az ember másra vágyik, és a karrierje lefele tendál, akkor szokott előfordulni.

Úgy véli, a magyar politika egyébként is gátlástalanabb most, mint volt a kilencvenes években. Szerinte a színészeknek nagyobb szerepet kell vállalniuk politikai témákban is, mert van szavuk a társadalom körében, talán általuk hamarabb eljutnak a problémák a háztartásokba.

A színészek, a művészek szeretik, ha szeretik őket, és sokszor nemszeretést szül a kiállás, a kritikai érzék. A civil szférában az egy jobb pozíció, hogy szeretve vagyok, de ezt néha el kell veszíteni, mert igazmondó juhászok vagyunk, amire Thália papjaként felesküdtünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik