Élet-Stílus

Ráejtett egy 20 kilós súlyt egy fekve nyomó fejére, majd azt mondta, hogy véletlen volt – másfél évet kapott érte

Az ausztrál konditerem biztonsági kamerájának felvételét látva nem csoda, ha fejfájása lesz az embernek.

Hétfői tárgyalásán börtönbüntetésre ítélték azt a 33 éves ausztrál férfi, aki szörnyű sérüléseket okozott egy konditeremben egy edzőtársának azzal, hogy egy 20 kilogrammos súlyt ejtett a fejére.

A közel 18 hónappal ezelőtt egy Ausztrália Északi területének fővárosa, Darwin mellett található edzőteremben történt incidensről készült megrázó felvételek azután kerültek nyilvánosságra, hogy a 33 éves Shane William Ryan bűnösnek vallotta magát a Legfelsőbb Bíróságon a legelső tárgyalási napon – írja a Daily Mail.

A Darwintól délkeletre fekvő Rosebery Palmerston külvárosában, a Next Level Gym biztonsági kamerája által 2020 októberében, egy hajnali órában rögzített felvételén jól látható, ahogy a férfi egy nehéz súllyal a kezében elsétál egy fekve nyomó másik férfi mellett, és amikor odaér mellé, akkor úgy tesz, mintha megbotlana. Amitől aztán elveszíti az egyensúlyát, és nemcsak ráesik az áldozatra, hanem az arcára is ejti a súlyt.

Az eséstől Ryan bokája is megsérülhetett, de miután felállt, igyekezett az áldozatának segíteni.

A másik férfinek a baleset következtében eltört a koponyája, felszakadt a szemöldöke, megduzzadt az arca, valamint „jelentős és folyamatos” pszichológiai hatásokat szenvedett – hangzott el a bíróságon.

A tárgyalóteremben az is kiderült, hogy a két férfi közötti „barátságos” volt a kapcsolat, ezért a viszonyuk nem is szolgálhatott indítékul a provokálatlan támadásnak, ráadásul a bíró nem is látott semmilyen bizonyítékot arra, hogy Ryan előre megtervezte volna a dolgot.

Ryan először ragaszkodott ahhoz, hogy „véletlen baleset”  történt, majd elfogadta, hogy tettei szándékosak voltak.

„Az áldozat kiszolgáltatott volt, mivel a hátán feküdt, és súlyok voltak a kezében, nem tudta megvédeni magát – és nem volt oka azt hinni, hogy ön úgy támadna rá, ahogyan tette” – mondta John Burns bíró Ryannek.

Aggasztó, hogy nincs nyilvánvaló indíték arra, hogy Ön részt vett ebben a bűncselekményben. Ha a bűncselekmény elkövetésének nyilvánvaló indítéka van, gyakran fel lehet mérni, hogy az elkövető milyen valószínűséggel követ el újból bűncselekményt. Ez egyszerűen nem lehetséges olyan körülmények között, amikor nincs nyilvánvaló indíték, és ön úgy döntött, hogy nem világít rá erre a kérdésre

– folytatta a bíró.

Burns bíró 19 hónapos börtönbüntetésre ítélte Ryant, akinek a tettét „nagyon veszélyesnek” nevezte. Ryannek ebből legalább 10 hónapot kell leülnie, mielőtt feltételes szabadlábra helyezhető lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik