Élet-Stílus

A töltőpisztolyok megbuherálásával tankoltak aprópénzért a floridai csalók

nikom khotjan / Getty Images (illusztráció)
nikom khotjan / Getty Images (illusztráció)
Újabb egyedi megoldás a benzináremelkedés kezelésére.

Azért tartóztattak le négy floridai férfit, mert a gyanú szerint olyan eszközöket telepítettek több benzinkút töltőpontjaira is, amelyek szinte nullára csökkentették az üzemanyag gallononkénti árát.

A gyanúsítottak kifinomult „pulzátorokat” szereltek a szivattyúk belsejébe, amelyek az üzemanyag áramlását és az árat is szabályozták,

írja a New York Post az állam mezőgazdaságért és fogyasztói szolgáltatásokért felelős minisztériumának tájékoztatása alapján. A csalásokat állítólag a Circle K nevű lánc Lakelandben és Lutzban található benzinkútjain hajtották végre.

Az elkövetők közül kettőt, Rogelio Llerenát és Yulier Garcia-Martinezt egy túlméretes benzintank feltöltése közben érték tetten Lakelandben még március 12-én, utóbbinál pedig még egy olyan távirányítót is találtak, mellyel a csaláshoz használt eszközöket lehetett működtetni.

A másik két gyanúsítottat külön-külön csípték fülön: a tampai Yordian Diaz-Benitezt a lutzi töltőállomáson tartóztatták le gázolaj lopása miatt március 10-én, Marlon Rosel-Rodriguezt pedig két nappal később érték tetten ugyanezen a benzinkúton, amint megpróbált egy korábban említtett készüléket elhelyezni az egyik szivattyúban.

Ezek bűnözői körök. Szerintem ez még tovább fog terjedni

– fogalmazott Ned Bowman, az állam mezőgazdasági tárcájának vezetője, majd azzal folytatta, hogy szerinte a csalók nagy, túlméretezett tartályokkal felszerelt teherautókat tankolnak tele a megbuherált töltőpontokon, aztán az üzemanyagot óriási haszonnal adják tovább.

A jelképes összegért tankoló csalók lebukása után a bűnüldöző szervek arra figyelmeztették a töltőállomások tulajdonosait, hogy figyeljenek a szokatlanul hosszú ideig a kútnál megálló teherautókra.

„A rekordmagas benzinárak mellett az üzemanyaglopás tovább növelheti a költségeket minden fogyasztó számára” – fogalmazott Nikki Fried a minisztérium nevében.

A rekordmagas üzemanyagár egyébként a Post cikke szerint azt jelenti az Egyesült Államokban, hogy gallononként átlagosan 5 dollárba (mai árfolyamon 1698 forintba) kerül a benzin a kutakon. Egy gallon közel négy liternek felel meg, az Amerikában kapható benzin literenkénti ára így 450 forintra jön ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik