Élet-Stílus

A jövője miatt minden éjjel 10 kilométert fut munkából hazafelé a 19 éves

Azóta többen is felajánlották a segítségüket.

Egy indiai filmes, Vinod Kapri felajánlotta a 19 éves Pradeep Mehrának, hogy elviszi haza, nem kell futnia – derül ki abból, hogy az egészet lefilmezte a rendező. De Mehra visszautasította az ajánlatot azzal, hogy neki minden éjjel le kell futnia ezt a 10 kilométert, hogy formában maradjon és csatlakozhasson az indiai hadsereghez – számolt be róla a BBC.

A videó vasárnap délután került ki Kapri Twitter-oldalára, lassan 11 millió megtekintésnél jár. „Színtiszta arany” – írta hozzá Kapri.

https://twitter.com/vinodkapri/status/1505535421589377025

Mehra szombat éjjel futott hazafelé a Delhi szélén fekvő Noida város McDonald’s-ából, a munkahelyéről, mikor Kapri észrevette őt. A rendező azt gondolta, bajban lehet a hátizsákkal futó fiatal, ezért gondolta, hogy felajánlja segítségét.

Az egészet videóra vette, ahogy azt is, ahogy elbeszélget a továbbra is a kocsi mellett futó 19 évessel.

Szerelmes leszel ebbe a gyerekbe, ha meghallgatod a fejtegetését

– írta közösségi oldalán a filmes a videó mellett.

Mehra elmondja a férfinek, hogy azért fut ilyenkor, mert máskor nincs ideje rá.

Hatással lenne a teljesítményemre, ha veled mennék

– mondja a fiatal mosolyogva, miközben egy pillanatra sem hagyja abba a futást.

A rendező erre felajánlja, hogy akkor vacsorázzon vele, amit Mehra szintén elutasít, azt mondja, hogy neki főznie kell, nem csak magára, bátyjára is, aki éjszakai műszakban dolgozik.

Arra a kérdésre, hogy miért nem fut akkor reggel, azt mondja Mehra, mert akkor főz, még mielőtt el kéne indulnia a munkába. A szülei visszaköltöztek az északi Uttarakhand államba, ahol apja vigyáz beteg édesanyjára.

Kaprit teljesen lenyűgözik a hallottak, és megkérdezi a fiataltól, mit szól hozzá, ha ezt a videót felkapja az internet. Mehra azt feleli nevetve,

Ki ismerne fel engem… Ha fel is kapják, oké, nem csinálok semmi rosszat.

A twitteres videóra több ezer komment érkezett, a nagyja odavan Mehra elszántságáért. Így van ezzel számos híresség mellett Delhi főminiszter-helyettese, aki nem tudta abbahagyni a videó nézését, valamint a nyugdíjazott altábornagy, Satish Dua, aki arról írt oldalán, hogy beszélt az indiai hadsereg egy magas rangú tisztjével Mehra kiképzéséről.

Az ellenzéki Szocialista Párt egy szóvivője pedig ígéretet tett, hogy kifizetik a fiatal oktatását és az anyja kezelési költségeit is.

Vasárnap éjjel Kapri felkereste Mehrát a McDonald’s-ban, mikor végzett. A fiatal elmondta neki, hogy sok hívást kapott barátoktól és másoktól, akik a szülőhelyén élnek.

A világ meghajol a kemény munka előtt

– mondja arra, szerinte miért érdekel annyi embert a videója, hogy aztán aznap este elfogadja Kapri ajánlatát és beszálljon az autóba. Azt mondja a rendezőnek, előző nap már csak azért sem fogadta el a lehetőséget, mert nem akarta félbehagyni a futást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik