Élet-Stílus

Megmentett egy kiskutyát, aki napokra az erkélyen rekedt a kijevi robbantások közben

Florian Gaertner / Photothek / Getty Images
Florian Gaertner / Photothek / Getty Images
A kutya viselkedésén érezni, hogy traumát okoztak nála az elmúlt napok történései.

Kimentett egy erkélyről egy hat hónapos kiskutyát egy ukrán nő, aki az orosz invázió ellenére még Kijevben maradt – írja a Mirror.

A nő a Redditen azt írta, hogy felfigyelt rá, hogy az egyik szomszédos erkélyen csütörtöktől óta bezárva van egy kutya, élelem és víz nélkül.

Azt mondta, nem tudja, hova mentek a gazdái, mert semmilyen elérhetőséget nem hagytak maguk után.

Elmondása szerint a kutya nagyon büdös volt, amikor rátalált, de azóta már megfürdette, és kialakított számára egy helyet az erkélyén, ahol többek között takarókkal óvja az állatot.

A hat hónapos Baltónak nincsenek egészségügyi problémái, viszont a viselkedése nyugtalanító. A nő elmondása szerint az első nap még meg sem szólalt, azóta viszont feltűnően agresszív. Amikor kivitte sétálni, rájött, hogy a kutya még soha nem volt a lakáson kívül

Megpróbálja megharapni a barátomat, nagyon agresszív a férfiakkal. Ha pár percre magára hagyom, maga alá piszkít

– mondta.

A kutya vélhetően traumát élt át a Kijevet érő orosz támadások miatt.

A nő nem tudja, hogy továbbra is gondozza, vagy más otthont keressen neki, attól is tart, túlságosan kötődni fog hozzá.

A Redditen minden hozzászóló támogatásáról biztosította a nőt, többen is hősnek nevezik. Azt javasolják neki, hogy ne aggódjon, hogy rossz helyen van a kutya, mivel nyugodt és szeretettelje környezetet biztosít neki.

Többen is osztották azt a véleményt, hogy a kutya a támadások miatti stressztől traumát szenvedett, ezért zaklatott a viselkedése. Azt javasolták a nőnek, hogy kérjen az állatorvostól szorongásoldó gyógyszert neki.

A lap megjegyzi, hogy jelenleg az Egyesült Királyságba belépő összes állatot be kell oltani, mikrochippel kell ellátni, és negatív veszettségi tesztet kell felmutatni, állatvédő szervezet, a PETA szerint ezzel sokak helyzetét lehetetlenné teszik, mivel akik hamar szeretnék elhagyni a háborús övezetet, ezeket már nincs idejük beszerezni. Románia, Lengyelország és Magyarország például enyhített korlátozásain, a lengyelek még a kisállatok elhelyezéséről és oltásáról is gondoskodnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik