Élet-Stílus

Pánikszerűen vásárolják fel a luxusékszereket a gazdagok Oroszországban

Alessia Pierdomenico / Bloomberg / Getty Images
Alessia Pierdomenico / Bloomberg / Getty Images
Vlagyimir Putyin egyes intézkedései után megnőtt a forgalma a luxuscikkeket gyártó Bulgarinak.

Az elmúlt napokban megélénkült a luxuscikkeket gyártó Bulgari forgalma Oroszországban. A Bloomberg beszámolója szerint a tehetősebb oroszok pánikszerűen vásárolják fel a luxusmárka termékeit, főleg az ékszereket és az órákat.

Többek között a pénzügyi szankciók miatt a rubel értéke folyamatosan csökken, ráadásul Vlagyimir Putyin héten hozott intézkedései között megtiltotta, hogy oroszok más fizetőeszközre váltsák a rubelt, és hogy pénzt utaljanak külföldre. A tehetősebb oroszok próbálják luxuscikkekbe menteni a vagyonukat.

A Bulgari vezérigazgatója, Jean-Christophe Babin szerint fellendült a forgalmuk, ami szerinte annak köszönhető, hogy az emberek biztonságos és értékálló befektetésnek tartják a termékeiket, amelyek a háborús helyzet ellenére még növelhetik is az értéküket.

A Bulgari az LVMH francia cégcsoporthoz tartozik, akárcsak a Cartier, a Rolex és a Swatch Group Omega, amely márkák szintén jelen vannak Oroszországban.

Az orosz népet szeretjük, nem a politika világát. Több más olyan országban is jelen vagyunk, ahol bizonytalanság és feszültség uralkodik.

– mondta Babin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik