Élet-Stílus

Videó: Háborúellenes tüntetésen tartóztatták le a Leningrád ostromát túlélő idős asszonyt

„NEM az atomfegyverekre az egész világon”, „Azonnal állapodjanak meg a békéről” – üzente tábláival a 77 éves szentpétervári asszony, aki csecsemőként élte át az ostromot.

Szerdán a rendőrök vezették el egy szentpétervári háborúellenes tüntetésről Leningrád ostromának túlélőjét, Jelena Oszipovát számolt be a Guardian.

A lenti felvételen az látható, amint a fegyverletételre buzdító üzeneteket tartalmazó táblával tüntető idős asszonyt rohamrendőrök vezetik el a népes demonstrációról, miközben a többi tüntető megtapsolja.

Az egyik táblára az van írva, hogy „NEM az atomfegyverekre az egész világon”, valamint az, hogy „Azonnal állapodjanak meg a békéről”.

A másik táblára pedig az, hogy

„Ne a tudósokat öljék meg, hanem azonnal tiltsák be az atomfegyvereket egyszerre, az egész világon!”

A Daily Dot szerint Oszipova tiltakozása a tüntetések folyamatos oroszországi elfojtása miatt az élő tapsvihar mellett az internetezők szimpátiáját is elnyerte, akik nem győzik dicsérni a bátorságát. A jelentések szerint az invázió kezdete óta Oroszországban eddig 7 603 embert tartóztattak le – eleveníti fel a portál.

A letartóztatást megörökítő felvételek a Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának az árnyékában kerültek nyilvánosságra. Az inváziót nemcsak a világ országai ítélik el széles körben, hanem a videó tanúbizonysága és a jelentések szerint sok orosz is így érez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik