Élet-Stílus

Több millió forintnyi kártérítést követelt, végül neki kell fizetnie

Getty Images
Getty Images
Christopher Clinton vígan sziklát mászott és síelt, miközben azt állította, hogy képtelen végezni a munkáját egy baleset miatt.

Christopher Clinton 50 000 fontos (kb. 21,5 millió forint) kártérítési igényt nyújtott be, miután 2016-ban autóbalesetet szenvedett Middlesbrough-ban. A baleset idején 29 éves férfi azt állította, hogy a gerince, a csípője és a jobb válla sérült meg, ezért nem tudja elvégezni a munkáját, mivel az sok fizikai aktivitást igényel – írja a Mirror.

Biztosító viszont a férfi életkora és a baleset körülményei miatt nyomozást indított. Eközben a férfi élte az életét, olyan dolgokat csinált, amiket elméletileg a baleset miatt nem tudott volna megtenni, raádásul ezeket dokumentálta is.

Clinton többek között sziklát mászott, síelt vagy úszott, és olyan veszélyes mutatványokat is bevállalt, mint a lépcsőn szörfözés. A képeket a Mirror cikkében lehet megnézni.

“Clinton úr bejegyzései egy nagyon aktív emberről árulkodnak, aki extrém és megerőltető fizikai tevékenységet végez nem sokkal a balesete után” – közölte a Clyde & Co ügyvédi iroda.

Amikor a férfit szembesítették a bizonyítékokkal, rögtön elállt a kártérítési igényétől.

Sőt, a bíróság szerint mivel Clinton tisztességtelenül viselkedett, 4439 font (kb. 1,9 millió forint) megfizetésére is kötelezte a férfit.

 Clinton úr biztosan nem segített magán azzal, hogy teleszórta a közösségi médiáját a videókkal, amelyek közül egyik sem jöhetett volna létre, ha igazak lennének az állításai.

– közölte a bíróság, hozzátéve, hogy akkoriban a világjárvány a bíróságokra is pluszt terhet rótt, így a férfi ügye teljes időpocsékolás volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik