Élet-Stílus

Több millió forintnyi összeget gyűjtött a fociklub a kisfiúnak, akinek nem volt pénze meccsre járni

Joe szülei nem tehetősek, a kisfiú mégis küldött 26 pennyt kedvenc csapatának, a Swindon Townnak. A klub gyűjtést indított, jelenleg a tervezett összeg több mint hétszerese folyt már be.

A hat és féléves Joe hatalmas Swindon Town rajongó, de a családja nem áll úgy anyagilag, hogy a kisfiú kilátogathasson a jelenleg az angol negyedosztályban szereplő csapat meccseire.

A kisfiú a minap egy szívszorító levéllel hívta fel magára a figyelmet. Joe a klubnak üzent, azt írta, hogy sajnos nem tud elmenni a meccsükre, mert az édesanyjának nincs elég pénze, ételre is alig jut, miután befizette neki az iskolai ebédet.

A kisfiú 26 pennyt is mellékelt a kézzel írott levél mellé, amit kedvenc játékosának, a Swindon Townban focizó Harry McKirdynek küldött, miután a játékos gólt szerzett a Manchester City ellen az FA kupában.

A Swindon Town később a Twitteren azt írta, hogy szeretnék felvenni a kapcsolatot Joe-val, de kisfiú nem írta meg az elérhetőségét, a klub ezért egy felhívást tett közzé, hogy megtalálhassák.

A Swindon Town gyűjtést is indított, 1000 font (kb. 424 ezer forint) volt a cél.

A Metro szerint felhívás megmozgatta a szurkolókat, nem csak a Swindon, de a Liverpool vagy a Manchester City drukkerei is pénzt küldtek, jelenleg a tervezett összeg többmint hétszerese, 7300 font (kb. 3 millió forint) gyűlt már össze a fiúnak. De az összeg percről percre nő.

Még a 9 éves Liverpool-szurkoló, Niamh Denehan is pénzt küldött, 5 fontot adott Joe-nak a zsebpénzéből.

Remélem, egy nap a kedvenc csapatodban fogsz játszani

–írta neki.

Az összegyűlt pénzből Joe több mint 20 évig ingyen mehetne a Swindon Town meccseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik