Élet-Stílus

Közepesen átsütött steakkel eteti féléves kislányát

Getty Images
Getty Images
Az anyuka hagyja, hogy a gyereke válassza ki, mi ízlik neki, és mit szeretne enni.

Katie Harley félig nyers steaket ad a féléves kislányának, és állítása szerint gyereke imádja a húst – írja a Mirror.

Az anyuka még a TikTokon is megosztott egy videót, ahogy kislánya, Eliza éppen marhahúst majszol az etetőszékben.

@mrskatieharley people loooove giving parenting advice to people who didn’t ask #momlife #momsoftiktok #baby #babydindin ♬ Major Bag Alert (feat. Migos) - DJ Khaled

Harley elmondta, hogy az úgynevezett BLW (Baby-led weaning) módszert követi, ami azt jelenti, hogy hagyja, hogy a gyereke válassza ki, mi ízlik neki, és mit akar enni. Az anyuka elmondta, hogy Eliza így talált rá a steak mellett a gránátalmás turmixra vagy a joghurtra.

Harley videóját több százezerszer nézték már meg, a hozzászólások alapján a legtöbb embert felháborította az anyuka módszere.

Imádom a közepesen átsütött steaket, de biztos, hogy ez a legjobb étel egy babának? Még a terhes nők sem fogyaszthatják!

– írta egy kommentelő.

A felhasználók többsége jelezte, hogy egyáltalán nincs rendben, hogy félig nyers húst ad a gyerekének, volt, aki dicsérte a BLW-módszert, de féléves gyerek esetében már nem ajánlaná.

A kommentelők egy része viszont egyetértett az anyukával.

Egy hozzászóló szerint azért is jó a félig nyers marhahús, mert erősíti az állkapcsot, más azt írta, hogy ő teljesen át szokta sütni a steaket, mielőtt a gyerekének adja, de egyből váltott, miután kipróbálta a félig átsütött verziót.

A lap megjegyzi ugyanakkor, hogy az egészségügyi előírások szerint nyers húst, tojást, nem pasztőrözött tejtermékeket, illetve halat kockázatos adni a gyereknek, bár azt hozzáteszik, hogy a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgáltató (NHS) ajánlásai között nem térnek ki külön a steakre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik