Élet-Stílus

Először lett Down-szindrómás nő a Victoria’s Secret modellje

Sofía Jirau gyerekkora óta modell akart lenni, két éve debütált a New York-i divatbemutatón.

Victoria’s Secret modellje lett a Down-szindrómás Sofía Jirau, a 25 éves Puerto Ricó-i lány a Love Cloud fehérnemű-kollekció új kampányában szerepel – írja a Mirror.

Ezzel Jirau lett a fehérneműket gyártó cég az első Down-szindrómás modellje.

Egy álom vált valóra. Végre felfedhetem a nagy titkomat… Én vagyok az első Down-szindrómás Victoria’s Secret modell!

– írta Jirau az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sofía Jirau (@sofiajirau) által megosztott bejegyzés

A Puerto Ricó-i nő már gyerekkora óta modell szeretne lenni, két éve már be is mutatkozott a kifutón a New York-i divathéten. Jirau már saját márkát is alapított Alavett néven, 2019-ben indította el a cég weboldalát.

A Victoria’s Secret több kampányt is elindított a közelmúltban, hogy megpróbálja növelni az eladásait, és valahogy visszaszerezze a hitelességét. A márkát sok kritika érte, amiért csakis tökéletes alakú modellekkel dolgozott, így egyfelől egy sokak számára elérhetetlen testképet hirdettek, másfelől mivel a kollekciójukban főleg a vékonyabb nők számára készült darabok szerepeltek, a vásárlói kör is leszűkült.

A Vogue szerint a Love Cloud kollekció a Victoria’s Secret új kreatív igazgatója, Raúl Martinez irányítása alatt zajlik, a szakember feladata, hogy újragondolja és sikeresebbé tegye a márkát.

A kampányban egyébként Jiraun kívül még 17 nő szerepel, köztük több plus size modell is, a Victoria’s Secret így is próbálja jelezni, hogy a márka sokszínű és mindenkinek szól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik