Élet-Stílus

Azzal keres egy halom pénzt a fiatal nő, hogy anyatejet ad el testépítőknek

„Folyékony arany” – ezzel a címmel töltött fel videót a TikTokra egy fiatal anya. A klipben azt mondja, tízezer fontot (4,2 millió forintot) keresett azzal, hogy anyatejet adott el testépítőknek.

Úgy tűnik, a testépítők egy csoportjának szent meggyőződése, hogy az anyatej egyfajta csodaszer, ha izomépítésről van szó. Mila De’brito TikTok-sztár legalábbis azt állítja egy friss videójában, hogy néhány tasak anyatej eladásával tízezer fontot keresett – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A videó kommentelői között sokan hitetlenkednek, meglehet azonban, hogy De’brito nem a levegőbe beszél.

@debrito_bunch #liquidgold ♬ original sound - rico

Az anyatejes testépítésről a Netflix (Un)Well című, a wellness-iparról szóló, 2020-as dokusorozata számolt be először, majd a Men’s Health magazin szentelt hosszabb cikket az őrületnek.

Egy pohár anyatej átlagosan 170 kalóriát, 10 gramm zsírt, 16 gramm szénhidrátot, 2 gramm fehérjét, valamint rengeteg vitamint és ásványi anyagot, és néhány növekedést serkentő hormont is tartalmaz. Az evolúció arra fejlesztette ki, hogy a gyerekek rövid idő alatt megnőjenek és megerősödjenek, ezért gondolják sokan, hogy ami működik az újszülöttek esetében, annak működnie kell a felnőtteknél is.

Csakhogy soha, egyetlen kutatás sem vizsgált anyatejet fogyasztó felnőtteket, így fogalmunk sincs róla, mi zajlik le a szervezetükben. Másrészt az anyatejet nehéz beszerezni, a testépítők általában az internetes fórumokon keresnek olyan nőket, akik hajlandók eladni nekik a felesleget. Felesleg azonban nem mindig van elég, így az anyák olykor tápszerrel, vagy tehéntejjel felöntött anyatejet adnak el.

Az anyatejnek nincs minőségbiztosítása: amellett, hogy lehet hamis, lehet szennyezett is, és mindenféle kórokozót tartalmazhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik