Élet-Stílus

5+1 hasznos tipp az orrunk védelmére (x)

Phytotec
Phytotec
Az orrdugulás gyakori probléma, ám ha nem kezelik, súlyos szövődményei is lehetnek. Szerencsére otthon is könnyen tehetünk ellene.

Télen mindannyiunk számára sok kellemetlenséget okozhat a napközbeni folyamatos „trombitálás” és az orrfújással eltöltött éjszaka. Ám télen nemcsak a nátha viseli meg az orrnyálkahártyánkat, hanem a zárt terek száraz levegője, a hideg és szeles idő, illetve mostanában a maszkviselés is. Az orrunkra és az orrnyálkahártyánkra vigyáznunk kell, hiszen fontos szerepet játszanak a kórokozók elleni védekezésben. A nátha ellen és az orrnyálkahártyánk „karbantartására” egyaránt léteznek házi praktikák.

  1. Ha nem elég párás otthon a levegő, párologtassunk, a száraz levegőtől ugyanis az orrnyálkahártya kiszáradhat és sebessé válhat. Ilyenkor az orrunkban nem termelődik elegendő váladék a kórokozók megállítására, amelyek így könnyebben bejuthatnak a szervezetünkbe.
  2. Hívjuk segítségül az aromaterápiát: az eukaliptusz, a levendula vagy a borsmenta olajából néhány cseppet tehetünk a fürdővízbe vagy egy forró vizes edénybe. Ha a párologtatjuk, érezhetjük a gyógynövények kellemes illatát, és a levegő magasabb páratartalma hozzájárul az üregek tisztulásához.
  3. Keverjünk el két evőkanál almaecetet két deciliter meleg vízben, majd adjunk hozzá egy kiskanál mézet is. Ezt a keveréket igyuk naponta háromszor legalább öt napon keresztül. Az almaecet segít fellazítani a felgyülemlett váladékot, amelytől ezáltal könnyebben megszabadulhatunk.
  4. A fekete reteknek torok- és orrtisztító hatása van. A retket reszeljük le, a levét alaposan nyomkodjuk ki egy edénybe, keverjük össze mézzel és citrommal, majd igyuk meg.
  5. A kellemes meleg, akár egy felmelegített törülköző is enyhíti a fájdalmat, illetve a kellemetlen érzéseket az arc üregeiben.

5+1.
Ha minden házipraktikát kipróbáltunk, ám a megfázás és a nátha ennek ellenére megnehezíti a hétköznapjainkat, segítségünkre lehet a természetes eredetű összetevőt, ectoint tartalmazó Reventil orrspray. A Reventil 4 az 1-ben hatású készítmény, amely jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, illetve a szaglás- és ízérzékelés zavarát. Különleges összetevője az ectoin: ez a molekula védi az orrnyálkahártyát a kiszáradástól és segít a regenerálódásban. Az orrspray-t nem kell orvossal felíratni, recept nélkül kapható a patikában: 1 hónapos kortól, és hosszabb távon is alkalmazható.

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik