Élet-Stílus

Hashajtókkal mérgezte meg párját egy brit nő, majd kifosztotta, míg a férfi a kórházban feküdt

Yulia-Images / Getty Images
Yulia-Images / Getty Images
Krónikus hasmenéssel került kórházba egy 70 éves brit férfi, de az orvosok nem tudtak rájönni, mi okozza a betegségét. Az idős beteg 56 éves barátnője csak akkor vált gyanússá, amikor a férfi az első tünetek jelentkezése után hét hónappal meghalt.

Emberölés gyanúja miatt vettek őrizetbe egy 56 éves nőt a brit hatóságok. A nyomozók szerint, a nő hónapokon át, szisztematikusan mérgezte hashajtókkal a párját és közben kiürítette a férfi bankszámláját – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Amikor a férfi kórházba került, az orvosok ételmérgezésre gyanakodtak, de a vizsgálatok azt mutatták, valami más áll a háttérben. A beteg hosszú heteket töltött kórházban, de az állapota csak súlyosbodott, míg végül az intenzív osztályra került. Akkor az állapota javulni kezdett, de újra rosszabbodott, miután visszahelyezték normál kórterembe.

A nyomozók csak később jöttek rá, hogy ez azért történhetett, mert az intenzíven tilos volt a látogatás, így egy időre szünetelt a mérgezés. A gyanú szerint a nő a látogatásai során csempészett nagy mennyiségű hashajtót a férfi ételébe.

A férfi halála után a rokonai tettek feljelentést, miután rájöttek, hogy a barátnő hónapokon keresztül hazudott nekik arról, hogy a koronavírus-járvány miatt nem látogatják meg az idős beteget. Aztán megtudták azt is, hogy a nő ötvenezer fontot (több mint huszonegymillió forintot) emelt le a párja számláiról, és további huszonötezer fontot (közel tizenegymillió forintot) költött el a férfi hitelkártyáival. A pénz nagy részét a spanyolországi Valenciában szórta el.

Miután a nőt letartóztatták, több hashajtószámlát találtak nála a nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik