Élet-Stílus

A Mormota-nap előtt múlt ki a mormota, így nem tudta megjósolni, milyen hosszú lesz a tél

A szervezők nem tudtak ilyen rövid idő alatt egy másikat keríteni.

Minden áldott év február 2-a Mormota-nap az Egyesült Államokban, az a nap, amikor fény derül arra, mennyire lesz hosszú a tél hátralevő része. Ahhoz, hogy ez kideürljön, egy rituálén át vezet az út, ami nagyban hasonlít az európai folklórra, csak épp a tengeren túlon nem a medvétől várják, hogy előbújjon a barlangjából, hanem a mormotától. Ha az állat előbújik, a cudar idő hamarosan véget ér, ám ha meglátja az árnyékát, ijedtében visszamegy, ami azt jelenti, hogy a tél még további hat hétig fog tartani.

Ennek megfelelően az ország legkülönbözőbb pontjain mormoták százai kerültek a figyelem középpontjába, ám ahogy arról a Ladbible beszámolt, volt olyan hely, ahol némileg tragikusabb fejlemény miatt. A New Jersey-i Milltown lakói is izgatottan várták a 2022-es Mormota-napot, idén azonban nem tudhatták meg első kézből, hogy meddig tart a tél. A jóslás feladatát elvégző mormota, Mel ugyanis két nappal a Mormota-nap előtt kimúlt, a szervezők pedig képtelenek voltak helyettest keríteni ennyire rövid idő alatt.

Milltown lakói így nem tehettek mást, mint figyelték a híreket hogy a környékbeli mormoták teljesítményeire alapozzák az elkövetkező heteket. A szervezők eközben jelezték, hogy jövőre mindenképp szereznek majd egy új mormotát, ezzel együtt keserűségüket fejezték ki, hogy Mel éppen akkor ment el, amikor a legnagyobb szükségük lett volna rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik