Élet-Stílus

Különleges molekula segített legyőzni a náthát (x)

Phytotec
Phytotec
„A férjemtől kaptam a születésnapomra egy nagyon különleges parfümöt, ám sajnos olyan náthás voltam, hogy egyáltalán nem éreztem az illatát…”

Nem éreztem a szülinapi ajándék illatát

– A férjem minden születésnapomon meglep valamilyen különleges ajándékkal. Idén egy olyan parfümöt kaptam tőle, amelyre évek óta vágytam, de valamiért soha nem vettem meg magamnak. Amikor kibontottam a gondosan becsomagolt dobozt és megláttam, hogy mi van benne, nagyon boldog voltam. Az új parfümömből gyorsan fújtam is a csuklómra, de a csodálatos illatból nem éreztem semmit, mert pár napja bedugult az orrom a náthától. Nagyon csalódott lettem, hiszen szerettem volna minél előbb érezni a parfüm illatát.

Korábban orrsprayfüggő voltam

Tudom, hogy a nátha ellen számos hasznos otthoni praktika létezi, és lehet olyan orrspray-ket is kapni, amelyek viszonylag gyorsan segítenek abban, hogy enyhüljön az orrdugulás. Ám az orrspray-kkel kapcsolatban rossz tapasztalataim voltak, hiszen korábban már függőséget okoztak nekem. Egyes szintetikus hatóanyagokat tartalmazó orrdugulás elleni patikaszereket ugyanis nem lenne szabad 7-10 napnál tovább használni, én azonban figyelmen kívül hagytam ezt az előírást.

Ajánlották az ectoin-tartalmú orrspray-t

A nátha nem csupán azért zavart, mert bedugult az orrom és nem éreztem illatokat, hanem mert kellemetlen volt, amikor folyton „trombitáltam” ráadásul a fejem és az arcüregem is fájt, hiszen feszítette a sok váladék. Olyan orrspray-t kerestem, amely segít kitisztítani az orromat, lehetőleg nincs benne mesterséges hatóanyag és nem lehet hozzászokni sem. Az interneten, különböző fórumokon keresgéltem, hogy mit tehetnék. Sokan ajánlották a természetes eredetű, ectoin nevű összetevőt tartalmazó Reventil orrspray-t.

A Reventil 4 az 1-ben hatása segített

Az ectoint néhány évtizede fedezték fel a tudósok. Kíváncsiak voltak, mi lehet az oka annak, hogy bizonyos élőlények képesek túlélni a dermesztő hideget és a sivatagi forróságot egyaránt. Kiderítették, hogy ezeket az egysejtűeket egy speciális molekula, az ectoin védi. Az ectoin megköti a vizet, ezáltal védőburkot képez és óvja a sejtfelszínt a kiszáradástól, illetve sérülés esetén részt vesz a sejtregenerációban.  Az ectoin tartalmú Reventil orrspray olyan 4 az 1-ben hatású készítmény, amely jelentősen mérsékli az orrdugulást, az orrfolyást, az arc- és fejfájást, illetve a szaglás- és ízérzékelés zavarát. A patikában be is szereztem a Reventilt, ami nekem bevált, mert enyhítette az orrdugulást, és hamarosan a fejem se fájt a rengeteg felgyülemlett váladéktól.

Természetesen a szülinapi parfümöm illatát is érzem azóta…!

Phytotec

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik