Élet-Stílus

Szabó Péter a munkásságáról: Soha nem ígértem gyógyulást, terápiát, én motivációs előadó vagyok

youtube / partizán
youtube / partizán
Válaszolt kritikusainak, akik sarlatánnak tartják őt.

Szabó Péter motivációs előadó volt a legutóbbi Partizán POP legutóbbi vendége, akinek teljes karrierjét átbeszélték Gulyás Mártonnal. Az adás végéhez közeledve Gulyás részéről jött egy élesebb feltevés, miszerint sokan szemfényvesztésnek tartják azt, amit Szabó csinál a színpadon, leír a könyveiben.

Akarsz-e reagálni bármit azon kritikusaidra, akik azt mondják, te voltaképpen egy sarlatán vagy, és ilyen értelemben egy nagy, átfogó élethazugság az, amit te képviselsz? Nekik egy ilyen helyzetben van üzeneted ezekre a vádakra?

– tette fel a kérdést Gulyás.

Több mint 10 éve írok, beszélek videókon, könyveken keresztül. Nagyon sok tartalom került ki az internetre, ezek között van, amit jócskán másként gondolok. Nem fogalmaztam kellően mélyen, nem fogalmaztam alaposan. Éppen ezért van azért a kritikák között olyan, aminek van alapja. Mindaz, amin én keresztülmentem, az nagyon erős szándékot szült bennem. Hogy minél több embernek segítsek jobbá tenni az életét. Hogy ez mikor, hogyan, mennyire sikerül, az vitatható. Ami mindig megnyugtat, hogy soha nem ígértem gyógyulást, terápiát, soha nem ígértem semmi ilyesmit. Én egy motivációs előadó vagyok, az én feladatom az, hogy abból a statikus állapotból – Newton első törvénye – kimozdítsam az embereket a tehetetlenségből. Ha abban tudok segíteni egy embernek az országban, hogy amikor a gondok maguk alá temetik, akkor egy mondat, egy eszköz segítsen abban, hogy elinduljon, akkor én hálás vagyok.

A kritikákra reagálásra újból rákérdezett Gulyás, amire Szabó Péter így válaszolt:

Nem tudok érdemben reagálni, nem tartom sarlatánnak magam. Ha valaki venné a fáradságot, és mögé nézne… annyira durva, hogy elindul egy ilyen kommunikáció és a skatulya egy pillanat alatt rákerül az emberre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik