Élet-Stílus

Napokig nem vette át a leveleit, ezért a postás értesítette a hatóságokat – amivel megmentette az életét

A 80 éves nő – akire a rendőrök a földön fekve találtak rá – rendszeresen ürítette a postaládáját, de most négy napig nem vette át a leveleit, amit a fiatal postás jelentett. Az asszonyon végül segítettek. Megható történet egy amerikai kisvárosból.

Egy New Hampshire-i postás éles megfigyelőképességének köszönhetően segített megmenteni egy idős nő életét – írja a People magazin honlapja.

Kayla Berridge, a Newmarket nevű kisvárosban dolgozó postás csütörtökön segélyhívást indított, és azt kérte a hatóságoktól, ellenőrizzenek egy házat, mert a benne élő 80 éves nő, aki általában minden nap kiürítette a postaládáját, négy napja nem vette át a leveleit – közölte Wayne Stevens a helyi rendőrkapitányság hadnagya.

A lakásba belépve a rendőrök a hálószobájában, egy halom ráomló tárgy alatt fedezték fel az áldozatot, akit a WCVB nevű tévé egy 80-as éveiben járó nőként azonosított.

Az idős asszonyt a Newmarket Tűzoltóság és Mentőszolgálat csütörtöki közleménye szerint hipotermiával és kiszáradással szállították kórházba.

A rendőrség úgy véli, hogy az áldozat legalább három napot töltött a padlón fekve, mielőtt leellenőrizték volna, jól van-e.

Csak volt egy megérzésem, és meg akartam győződni róla, hogy jól van-e (…). Amikor az emberek minden nap felveszik a postájukat, elkezded észrevenni a szokásaikat – mondta a fiatal postás a bostoni tévécsatorna riportjában. A rendőrhadnagy pedig azt azt mondta a CNN-nek, hogy Berridge „kétségkívül” megmentette a nő életét.

„Ez is hozzátartozik ahhoz, hogy egy kisvárosban levélkihordónak lenni és a következő szintre emelni a munkádat” – fogalmazott Stevens a csatornának.

A USPS alkalmazásában álló Berridge a csütörtöki közlemény szerint ismerte az idős nőt, amit a postás a CNN-nek is megerősített.

Egy ideje nem láttam őt, és észrevettem, hogy a postáját nem veszik át, ezért egy kicsit aggódni kezdtem

– mesélte a megfigyelőképességének köszönhetően hétköznapi hőssé avanzsáló postai kézbesítő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik