Élet-Stílus

II. Erzsébet viaszmását is utolérte a brit királyi családra jellemző kopaszodás

Marcus Brandt / picture alliance / Getty Images
Marcus Brandt / picture alliance / Getty Images
A királynőről készült viaszmást a múzeum megnyitója előtt készítették elő, amikor kiderült, hogy a bábúnak annyi haja sincs, mint Vilmos hercegnek.

Ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt a hamburgi Panoptikum. A viaszmúzeumban mintegy 120 figura várja az érdeklődőket, köztük van II. Erzsébet királynő rózsaszínbe öltöztetett mása is.

A megnyitó előkészítése közben készült képeket elnézve úgy fest, hogy az említett viaszfigura nem teljesen olyan, mint a brit uralkodó, akiről mintázták. Ugyan a királyi családban jellemző a kopaszodás, II. Erzsébetet eddig nem érintette ez a probléma, ellentétben a viaszmásával, akinek alig jutott több haj, mint a valóságban Vilmos hercegnek. A figura feje búbján már nyoma sincs a királynő frizurájának, az illesztés éppen addig tart, hogy a kalapja alól ne sandítson ki a csupasz felület.

Az említett szépséghiba valószínűleg azért maradt orvosolatlan, mert a kalap alapvetően takarná az őfelségéről készült bábú fejtetejét. Mindenesetre sokak számára különös élmény lehetett megkopaszodva látni a lassan 70. éve uralkodó királynőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik