Élet-Stílus

„Piszkos” volt az autó, ezért bukott meg a forgalmi vizsgán a brit tini

Denisa_Kc / Getty images (illusztráció)
Denisa_Kc / Getty images (illusztráció)
A kárpiton talált radírdarabok nem csak a vizsga eredményét, hanem a vizsgát is kiradírozták.

Egy vizsgabiztos azért nem engedett át egy tanulóvezetőt a forgalmi vizsgáján Nagy-Britanniában, mert az oktató autójának anyósülése alatti szőnyegen apró radírreszelékeket talált – írja a LADbible. A 17 éves, magát megnevezni nem kívánó angliai lány hónapokat várt a vizsgájára, és a blackpooli vizsgaközpontban történt állítólagos incidens óta nem is ült volán mögé.

A vizsgáztató beszállni sem volt hajlandó az autóba, miután meglátta a radírdarabokat a kárpiton.

A Lancashire megyei St. Michaels on Wyre-ben élő tinédzser édesapja, Paul Turner azt mondta: „Az oktató autója volt, és makulátlan, eltekintve néhány apró radírdarabtól.” A radírdarabok ráadásul az oktató miatt voltak a kárpiton, aki a vizsga előtt kiradírozott valamit a naplójából.

A reszelék nem az ülésen volt vagy bárhol, ahova a vizsgáltató ült volna. Nem mintha mindenhol  üres chipses zacskók vagy üdítősdobozok lettek volna, ez nevetséges. Körülbelül 10 percig próbálták megbeszélni és rendezni a dolgot, de nem jutottak semmire. Tehát megbukott anélkül, hogy vezethette volna az autót, és nincs mód arra, hogy visszakapja a pénzt. El volt keseredve, könnyek áradtak belőle

– mondta a csalódott apa, akinek a lánya nem csak a jogosítványára, hanem az első autójára is összespórolta már a pénzt, de az incidens óta egyszer sem próbált meg még volán mögé ülni. Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy a vizsgabiztosok végsősoron köztisztviselők, akiknek felelősen kellene viselkedniük.

A forgalmi vizsga egyébként 64 fontba került, így valamivel több mint 27 ezer forintnyi pénzzel lett szegényebb a tinédzser annak ellenére, hogy meg sem próbálhatott levizsgázni.

A jogosítványok kiadását felügyelő állami hivatal azt reagálta a portál megkeresésére, hogy az elsődleges céljuk a munkatársaik és az ügyfeleik megvédése a koronavírustól, ezért útmutatást adtak ki, miszerint a vizsgákon használt autókat a vizsga előtt ki kell takarítani, ezzel csökkentve csökkentsék a fertőzés esélyét.

„A forgalmi vizsgák nem folytatódnak, ha ezt nem tartják be a közbiztonság érdekében” – emelte ki a közleményük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik