Élet-Stílus

Húsz évet ült ártatlanul az ikertestvére helyett egy chicagói férfi

Stateville börtön, illetve Menard börtön
Stateville börtön, illetve Menard börtön
Miután majdnem húsz évet ült ártatlanul egy gyilkosságért, kedden szabadon engedték Chicagoban a 44 éves Kevin Dugart. A férfi ikertestvére már kilenc évvel ezelőtt bevallotta, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Kevin Dugart a szemtanúk vallomásaira alapozva ítélték 54 év börtönbüntetésre 2005-ben, egy 2003-as gyilkosságért. A férfi végig az ártatlanságát hangoztatta, de nem hittek neki – írja az NBC News.

Tíz évvel a gyilkosság után, 2013-ban levelet írt Dugarnak az ikertestvére, Karl Smith. A férfi azt írta nem bírja tovább cipelni a titkát, és bevallotta, hogy ő követte el azt a gyilkosságot, amiért Dugart elítélték.

Dugar védői azonnal fellebbeztek, ám egy bíró úgy ítélte meg, hogy Smith vallomásának hitelessége erősen kérdéses, hiszen a férfi azt csak azután vállalta magára a gyilkosságot, hogy egy másik bűnügyben 99 évre ítélték.

Végül a másodfokú bíróság döntött úgy, hogy Dugarnak újra lehetőséget kell kapnia az ártatlansága bizonyítására. A férfit óvadék ellenében helyezték szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik