Élet-Stílus

Tanárai manipulációja miatt lett transznemű a gyereke – állítja a tankerületet beperlő kaliforniai anya

Fox News
Fox News
Szerinte a hetedik osztályos lánya azért hitte magáról, hogy fiú, mert tanárai „kimosták az agyát”.

Egy kaliforniai anya egyenesen „ragadozónak” és „gusztustalannak” nevezte a lánya tanárait, akiket a tankerülettel együtt be is perelt. A fenti kép és a törénet főszereplője, Jessica Konen azt állítja, hogy két tanár „agymosást végzett” a tizenéves lányán, aki emiatt egy ideig fiúként tekintett magára.

A keresetet a New York Post beszámolója alapján január közepén nyújtotta be Konen Lori Caldiera és Kelly Baraki tanárok, valamint a Spreckels Union School District ellen. Az anya például azt kifogásolta, hogy a kaliforniai iskolákban a gyerekek a szüleik beleegyezése nélkül is megbeszélhetik a tanáraikkal, hogy fiú helyett lányként vagy lány helyett fiúként kezeljék őket.

A felperes szerint a két tanár aktívan kereste azokat a diákokat, akikről úgy gondolták, hogy küzdenek a nemi identitásukkal, és meghívták őket az iskola Egyenlőség Klubjába. A kereset így fogalmaz a klubbal kapcsolatban:

„Az Egyenlőség Klub találkozóin Caldiera és Baraki tanárnők az LMBT+ identitásokról, például a homoszexualitásról, a biszexualitásról, a transzneműségről, a nemi hovatartozásról és hasonlókról beszéltek, valamint arról, hogyan fejezzék ki ezeket az identitásokat (…). Ms. Caldiera és Ms. Baraki azt javasolta a diákoknak, kutassanak egy adott témában, majd ezt követően megbeszéléseket folytatattak a diákokkal a kutatásaikról. Néha Ms. Caldiera és Ms. Baraki olyan LMBT+ identitásokat mutatott be és erőltetett a diákokra, amelyeknek a diákok ellenálltak.”

Konen emellett azt is állította, hogy a két tanár megpróbálta eltitkolni a diákok részvételét klubban azzal, hogy nem tartották nyilván a főként ebédidőben zajló klubtalálkozók résztvevőit.

Az anya érzelmi sérelem okozása, gondatlanság, polgári összeesküvés, valamint a lánya nevelésének irányításához való szövetségi és alkotmányos jogainak megsértése miatt perel, mivel szerinte a tanárok „manipulációja” miatt hitte azt korábban a tizenéves lánya, hogy transznemű.

A lányomat szeretem, és megérdemli az igazságszolgáltatást

– mondta Konen a Fox Newsnak adott interjújában, majd arról beszélt, gusztustalannak tartja a tanárok viselkedését, mert anyaként őt illetné meg a jog, hogy nevelje a lányát, de szerinte ezt a jogot elvették tőle.

A tanárok találkoztak Konennel és a gyerekkel, hogy megbeszéljék a diák nemi identitását. Konen erről azt mondta, ő megpróbálta támogatni a lányát, és engedélyt adott az iskolának, hogy a gyerek fiú nevet használjon, de aztán amikor eljutott hozzá egy hangfelvétel, úgy döntött, perre viszi az ügyet.

A Kaliforniai Tanárok Szövetségének LMBTQ+ konferenciájáról kiszivárgott hangfelvételen állítólag Baraki és Caldiera arról beszéltek, hogy a szülők tudta nélkül, vesznek részt a gyerekek a klub találkozóin.

„Amikor a virtuális tanulást végeztük – teljesen megfigyeltük, hogy mit csinálnak a Google-on, amikor nem az iskolai munkát végezték” – mondta Baraki a felvételen az Associated Press szerint, majd így folytatta:

Az egyikük a Transzneműek láthatósági napja kifejezésre guglizott rá, mi meg: »Nézd meg!«. Meg fogjuk hívni azt a gyereket, amikor visszamegyünk az iskolába.

Eric Tarallo, a Spreckels Union Elementary School District szuperintendánsa nem volt hajlandó kommentálni Konen keresetét, de azt mondta, hogy a két tanárt adminisztratív szabadságra küldték még novemberben, és a vizsgálat befejezéséig szabadságon is maradnak.

„A Konen asszony által benyújtott keresetet az igazságszolgáltatási rendszerben megfelelő módon fogják kezelni (…). Jelenleg felülvizsgáljuk és frissítjük a diákklubokra vonatkozó szabályzatainkat és eljárásainkat, és amint lehetséges, ezeket a tervezeteket az oktatási tanács elé terjesztjük” – mondta Tarallo, majd azt is hozzátette, hogy

az idézeteket kiragadták a szövegkörnyezetből, és a zaklatási megjegyzés csak vicc volt.

A Kaliforniai Tanárok Szövetségének tisztviselői bírálták a Center for American Liberty (Központ az Amerikai Szabadságért) nevű csoportot, amely támogatja Konent a perben:

„Aggódunk a jelenlegi politikai légkör miatt, amelyben külső politikai erők káoszt és félretájékoztatást szítanak, és saját politikai haszonszerzésük érdekében igyekeznek megosztani a szülőket, a pedagógusokat és az iskolai közösségeket, ami ebben a panaszban is nyilvánvaló (…). A Center for American Liberty a saját politikai napirendjének peres úton való érvényesítésével foglalkozik, és már több pert is indított különböző iskolai körzetek és közösségek ellen” – mondta Lisa Gardiner, a tanárszövetség szóvivője.

A Konent képviselő Harmeet K. Dhillon, aki a Center for American Liberty alapítója is egyben, azt mondta, hogy a felperes gyereke újra lányként azonosítja magát, mióta kerüli a tanárokat, akik „kimosták az agyát”.

„Jessica nagyon támogatja, bármi is legyen a lánya, és bárhogy is dönt” – mondta Dhillon a Fox Newsnak adott interjújában, majd így folytatta:

Az az érdekes ebben az egészben, hogy ez még a COVID előtt történt. Tehát amikor a COVID elindult, és elkezdődött a távoktatás, a lány végül elkezdett visszaváltozni az eredeti identitásába, mert nem volt ezeknek folyamatosan a hatása alatt ezeknek a furcsa tanároknak.

A jogi képviselő szintén problémásnak nevezte, hogy a tanárok egy távoktatáshoz használt szoftver segítségével figyelték, mire keresnek rá a gyerekek, és az így megszerzett információt arra próbálták felhasználni, hogy minél több tanuló csatlakozzon a klubjukhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik