Élet-Stílus

Elon Musk 5 ezer dollárt ajánlott egy tininek, hogy állítsa le az oldalát, ahol nyomon követi a magángépét

Robyn Beck-Pool / Getty Images
Robyn Beck-Pool / Getty Images
A szóban forgó Twitter-fiókot 117 ezren követik, így a Tesla-vezér ajánlata nem tekinthető túl nagyvonalúnak.

Elon Musk kisebb pácban találta magát, amikor rájött, hogy egy 19 éves srác létrehozott egy Twitter-fiókot ElonJet néven, ugyanis az oldal a LADbible beszámolója szerint a Tesla alapítójának a magánrepülőjét követi nyomon a nyilvánosság számára széles körben elérhető légiforgalmi adatokat felhasználó botok segítségével – így ha az üzletember (vagy akinek odaadja a járművet) ezzel a repülővel utazik valahova, akkor tudni lehet az úti célt.

A profilnak egyébként 117 ezer követője van, így jogosnak tekinthetők Musk aggodalmai, ezért fel is ajánlott 5 ezer dollárt (1,6 millió forintot) az oldal kezelőjének, Jack Sweeney-nek. Az állítólag 15 másik hasonló Twitter-fiókkal – köztük az olyan hírességek, mint Kylie Jenner, Floyd Mayweather és Jim Carrey repüléseit megörökítő CelebJets nevű oldallal is – rendelkező fiatalnak azonban nem tetszett az ajánlat.

A Protocol nevű portál szerint Musk az alábbi üzenettel kereste meg Sweeney-t:

„Le tudod venni? Ez biztonsági kockázatot jelent” – amire a fiatal úgy reagált, hogy „Igen, de ez egy Model 3-ba fog kerülni, csak vicceltem, vagy mégsem?”. Amire Musk állítólag azt válaszolta, „Nem tetszik az ötlet, hogy egy őrült lelőjön”, majd megtette nem túl nagyvonalú ajánlatát.

Van rá esély, hogy ezt 50 ezer dollárra emeljük? Ez nagyszerű támogatás lenne a főiskolán, és esetleg lehetővé tenné, hogy vegyek egy autót, talán még egy Model 3-at is

– üzente Sweeney a Tesla egyik csúcsmodelljére utalva ismét. A 16 millió forintnak megfelelő kérés szintén nem tekinthető jelentős kiadásnak a világ egyik leggazdagabb emberének számító Musk számára, a tinédzser kérése mégsem talált meghallgatásra. Így az ElonJet nevű Twitter-fiók még mindig elérhető, és a legutóbbi bejegyzéséből azt is tudni lehet, hogy Musk gépe legutoljára január 26-án szállt le a texasi Austinban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik