Élet-Stílus

Elárulta három aranyszabályát a nő, aki 27 éves korára annyi pénzt csinált, hogy már nyugdíjba mehetne

SOPA Images / Getty Images
SOPA Images / Getty Images
Még csak 27 éves, de már sikerült annyi pénzt összeszednie, hogy ha nem akarna, egyetlen napot sem kellene dolgoznia hátralévő életében. A fiatal nő, aki nem gazdag szülők gyermeke, a TikTokon mesél a módszereiről.

Tori Dunlap 25 éves volt, amikor elérte felnőtt élete első nagy célját: 100 ezer dollárt (kb. 32 millió forintot) takarított meg. Amikor ez az összeg a rendelkezésére állt, felmondott a munkahelyén, ahol marketingesként dolgozott, majd saját pénzügyi tanácsadó céget alapított Her first 100k néven – írja a LadBible című brit bulvárportál.

Dunlap szerint a nők egyenjogúságáért úgy lehet a legjobban küzdeni, ha minél több nő válik anyagilag függetlenné, ezért vállalkozása fókuszába a fiatal nőket állította. Honlapja szerint már 80 ezer olyan nő van, aki az ő tanácsai segítségével érte el a 100 ezer dolláros célt.

Közben ő maga is jól keresett, így két év alatt 27 évesen odáig jutott, hogy ha nem akarna, egyetlen napot sem kellene többé dolgoznia, a befektetései bőven termelnek annyi bevételt, amennyiből kényelmesen megélhet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Personal Finance Expert (@herfirst100k) által megosztott bejegyzés

Mivel a fiatalokra koncentrál, Dunlap a TikTokon is meglehetősen aktív. Egyik friss videójában elárult három szabályt, melyeket mindig szem előtt tartott.

1: Kezdj el befektetni, amilyen hamar csak lehet!

Dunlap, amint elkezdett dolgozni, magánnyugdíjszámlát nyitott, melyre mindig a maximális összeget fizette be.

Mindig azt mondom az embereknek, hogy a legjobb nap a befektetés elkezdésére a ma. Az idő neked dolgozik, miért várnál? Kezdj el minél hamarabb befektetni, és mindig növeld a befizetéseid összegét.

2: Ne várj túl sokat fizetésemelésre!

Amíg alkalmazottként dolgozott, Dunlap időnként mindig tárgyalni kezdett a fizetéséről a főnökeivel. Ha nem emelték a megfelelő ütemben a bérét, munkahelyet váltott.

3: Legyen egy jövedelmező hobbid!

Dunlap azt mondja, annak idején kedvtelésből a nyolcórás munkája mellett kezdett bele a pénzügyi tanácsadásba. Az egykori hobbi pedig mára egy hét számjegyű nemzetközi céggé nőtte ki magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik