Élet-Stílus koronavírus

Bezárattak egy éttermet, mert kutyafotókat fogadott el oltási igazolás helyett

Nem volt kellően figyelmes az albertai étterem személyzete.

Próbavásárlással teszteltek egy albertai éttermet Kanadában, hogy ellenőrizzék, mennyire tartják be a járvány miatt előírtakat.

A CNN azt írja, hogy az ellenőrök két különböző időpontban érkeztek a The Granary Kitchenbe, a bejáratnál oltási igazolást vagy negatív tesztet kértek tőlük, illetve a személyi igazolványukat.

A próbavásárlók átadták a személyi okmányukat, de az igazolás helyett csak kutyafotókat mutattak fel. A személyzet csak úgy tett, mintha leolvasná a QR-kódot, így nem vették észre, hogy pontosan mit is mutatnak nekik.

Az ellenőrök ezután helyet foglaltak, később közölték az étteremmel, hogy mivel nem tartották be a szabályokat, be kell záratniuk a helyet, amíg a tulajdonosok eleget nem tesznek az előírtaknak, a személyzetnek pedig külön képzést tartanak, hogy hogyan ellenőrizzék a vendégeket.

A The Granary Kitchen elnézést kért a vendégektől a Facebookon, és közölte, hogy még a hétvégén sort kerítenek a képzésre.

Az étterem ugyanakkor a posztban mindenkit emlékeztetett, hogy milyen hatalmas nyomás nehezedik a személyzetre, és még kedvesnek is kell lenniük a vendégekkel.

Jelenleg Kanadában a 12 éven felüliek vagy oltási igazolással vagy egy 72 órán belül készült negatív tesztről szóló igazolással ülhetnek be az éttermekbe.

Az országban meredeken emelkedett a koronavírusos esetek száma az omikron megjelenése miatt, a január 9-ével végződő héten közel 295 ezer új fertőzöttet regisztráltak, ami legmagasabb heti adat a járvány kezdet óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik