Élet-Stílus koronavírus

Rejtett kamera buktatta le az oltási szabályokat kijátszó olasz ápolónőt

Ha megfizették, csak eljátszotta az oltást anélkül, hogy a vakcinát ténylegesen beadta volna.

Az olasz rendőrség azt állítja, hogy titokban felvették, amint a szicíliai Palermóban egy ápolónő feltölt egy adag Covid-19 vakcinát, majd a páciens karja helyett egy kendőbe üríti ki a fecskendő tartalmát. A helyi rendőrség által megosztott videón látható páciens így akart oltási igazolványt szerezni anélkül, hogy ténylegesen megkapta volna a koronavírus elleni védőoltást.

Az Euronews azt írja, a nővér ugyanezt tette néhány oltásellenes családtagjával is, sőt a rendőrség szerint még az ő harmadik oltása is ugyanezzel a módszerrel lett meghamisítva. A videóval lebukó ápolónőt letartóztatták, hamisítással, valamint sikkasztással vádolják.

Nem ez az első eset, hogy olasz egészségügyi dolgozók hamisan úgy tesznek a családtagjaikkal, mintha beoltanák őket, vagy pénzt kapnak azért, hogy oltás beadása nélkül állítsanak ki oltási igazolást. Néhány nappal ezelőtt Anconában tartóztattak le egy férfi ápolót, aki kenőpénzért cserébe legalább 50 emberrel játszotta el ugyanezt – emlékeztet a portál.

Olaszországban az oltási igazolvány helyi változata nélkül gyakorlatilag még a tömegközlekedést sem lehet használni, így érthető, hogy sokan keresik a kiskapukat. Közben ismét olyan súlyos a járványhelyzet az országban, hogy műtétek maradnak el, olyan sok új beteg kerül kórházba koronavírussal.

Súlyos a járványhelyzet Olaszországban, műtétek maradnak el
Az omikron hullám még nem érte el a csúcsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik