Élet-Stílus

Egy csótány motoszkált a fülében – három nap után szedték ki belőle

Michael Anlauf / EyeEm / Getty Imaegs (illusztráció)
Michael Anlauf / EyeEm / Getty Imaegs (illusztráció)
Az új-zélandi férfi úszni volt, de balszerencséjére a medencében nem csak vízzel ment tele a füle.

Amikor a 40 éves Zane Wedding az év első péntekén úszni ment, nem csak egy kis vizet vitt haza a füleiben, hanem egy igen kellemetlen meglepetést is: egy csótányt, amely befészkelte magát a bal fülébe, és három napig a fejében élt.

Wedding, aki māori és a Greenpeace munkatársa, január 7-én mártózott meg egy medencében az új-zélandi Aucklandben, amikor a lény – tudta nélkül – bemászott a fülébe. Már hazaért, de csak nem akart elmúlni az érzés, hogy el van dugulva a füle.

„Néhányszor csepegtettem, hogy kitisztítsam, majd elaludtam a kanapén aznap este. Amikor reggel felébredtem, és még mindig el volt dugulva, azonnal orvoshoz mentem” – mesélte a férfi a CNN-nek.

Azonban nem volt teljesen gördülékeny a dolog, mert hamarabb ért oda a sebészetre, minthogy az kinyitott volna. Majd az orvos is azt mondta neki először, hogy szerinte csak a víztől dugulhatott el a füle, ezért hazaküldte, és azt tanácsolta neki, hogy szárítsa ki a füleit egy hajszárítóval.

De Wedding tudta, hogy valami nem stimmel: „Úgy jöttem el az orvostól, hogy egyáltalán nem éreztem megkönnyebbülést. A hétvége nagy részét azzal töltöttem, hogy az oldalamon feküdtem, vagy azzal, hogy hajszárítót dugdostam a fülembe. Amikor járkálnom kellett, azonnal megszédültem. Amikor lefeküdtem, hallottam, hogy a víz mozog a dobhártyám körül” – mondta a hétvégéről a hivatásos természetvédő.

Mindent kipróbáltam, amit csak tudtam, hogy megkönnyebbüljek – fülgyertyák, fél lábon ugrálás, rágógumi, elmentem futni – egyszerűen mindent, ami csak eszembe jutott.

A megmagyarázhatatlan mozgolódás érzése vasárnap estére abbamaradt, de Wedding füle még mindig el volt dugulva, ezért hétfőre foglaltatott magának egy időpontot a fül-orr-gégészetre. Az orvos pedig miután megvizsgálta, azt mondta neki:

„Istenem, azt hiszem, egy rovar van a fülében!”

„Abban a pillanatban rájöttem, hogy minden mozdulat, amit a hétvégén éreztem, a fülemben mozgó dolog egy csótány volt. Azonnal arra gondoltam, hogy egész hétvégén csak forró levegőt pumpáltam a fejembe, és egy csótányt sütöttem a hallójáratomban. Rosszul lettem tőle” – elevenítette fel a nagy felismerést a férfi.

Az orvos egyébként kevesebb mint öt perc alatt eltávolította a csótányt, ami természetesen eddigre már nem élt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik