Élet-Stílus

Már két cége is van 10 évesen, de mire 15 lesz, akár nyugdíjba is vonulhat milliomosként

Pixie Curtis / Instagram
Pixie Curtis / Instagram
Az ausztrál lány masnikat és játékokat árul az interneten. Az első adag játékot pedig két nap alatt kipörgette.

Annak ellenére, hogy még csak általános iskolás, egy ausztrál lány előreláthatólag már 15 éves korában nyugdíjba vonulhat majd, hiszen ha így folytatja, addigra milliomos lesz. Pixie Curtis – akit a Business Insider a news.com.au riportja alapján mutatott be – még csak 10 éves, de már két cége is van, melyek kifejezetten szép profitot termelnek neki.

Az ausztrál lány szemtelenül fiatalon, már babaként cégtulajdonos lett, amikor az édesanyja, Roxy Jacenko megalapította a a hajba helyezhető masnikat árusító Pixie’s Bows nevű vállalkozást.

Második cége, a játékokat árusító Pixie’s Fidgets tavaly jött létre, és akkora érdeklődés övezte, hogy a webshop elindítása utáni két napban teljesen ki is fosztották a fiatal vállalkozó játékkészleteit.

Persze hamar rendeltek új árut, és az új cég első havi bevétele végül 200 ezer ausztrál dollár lett, ami mai árfolyamon 45 millió forintnak felel meg. 

Ezek a cégek ma már a Pixie’s Pix részét képezik, amely egyéb gyermekjátékokat és kiegészítőket is forgalmaz.

„Ha akar, 15 évesen akár vissza is vonulhat” – mondta az ausztrál portálnak a lenti képen látható édesanya, aki több sikeres vállalkozás, köztük egy vezető PR-ügynökség tulajdonosa.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pixie Curtis (@pixiecurtis) által megosztott bejegyzés

A családi viccünk az, hogy én 100 éves koromig dolgozom, Pixie pedig 15 évesen nyugdíjba megy – biztosan tudom, ki az okosabb

– poénkodott Jacenko a portálnak.

Lánya történetének hála nagyszámú követőre tett szert a közösségi médiában, Instagramon például több mint 100 ezer rajongója van.

Sikerei ellenére édesanyja nem szeretné, ha Pixie úgy érezné, hogy a cégnek kell dolgoznia:

„Az első naptól kezdve mondtam, hogy abban a pillanatban, amikor Pixie nem akar frontember lenni, vagy nem akar részt venni a Pixie’s Pix és a Pixie’s Bows cégben, akkor újra fogjuk értékelni a dolgot. De egyelőre boldog, nagyon sokat tanul.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik