Élet-Stílus

Esténként bezárkóztam a fürdőszobába, hogy ne kelljen a feleségemmel szeretkeznem

Getty Images
Getty Images
Kerültem a feleségemet. Inkább bent maradtam munkahelyemen, csak ne kelljen színt vallanom. Gondjaim voltak a férfiasságommal, amit szégyelltem.

Egy napon arra ébredtem, hogy kicsit csíp a vizelet pisilés közben. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, úgy voltam vele, majd elmúlik magától. De nem múlt el. Mitől is múlt volna? A végén odáig fajult a dolog, hogy már a szexuális életemre is rányomta a bélyegét.  Pokoli fájdalmas volt az ejakulációm, és hogy ne kelljen újra átélnem a kellemetlen érzést, elkezdtem kifogásokat keresni és direkt későn jártam haza.

Irány az urológus

Mivel nagy fájdalmaim voltak és nem ment a szex, rászántam magam és felkerestem egy urológust. Kiderült, hogy prosztatagyulladásom van. Szerencsére az orvos azt mondta, hogy a bajom gyógyszerrel és kúppal kikezelhető. Kissé cikinek éreztem, ezért a terápia alkalmazásának idejére esténként bezárkóztam a fürdőszobába. De szépen javultam és folyamatosan jártam a vizsgálatokra is. Csak azzal nem számoltam, hogy a kimaradozások és a fürdőszobában való időzés miatt a feleségem azt gondolja majd, hogy megcsalom. Pedig pontosan ez történt.  Már mindenfélét képzelt a „titkos” telefonálásaim miatt is – amit egyébként az orvosommal folytattam –, majd egyszer csak kiborult, amikor a fürdőben rám nyitott és látta, hogy épp gyógyszert veszek be…

A prosztatagyulladás tünetei jelentősen rontják a férfiak életminőségét és megterhelőek lehetnek a mindennapi életben. A kezeletlen vagy visszatérő prosztatagyulladás a szexuális élet zavaraihoz és a nemi vágy (libidó) csökkenéséhez is vezethet. A tartós prosztatagyulladás maradandó pszichés problémákat, illetve depressziót is kiválthat.

Akkor átéreztem, talán hibáztam azzal, hogy eltitkoltam a nejem előtt ezt a dolgot. Elmondtam hát neki, hogy szégyelltem magam, és cikinek éreztem a prosztatagyulladásomat. Régebben azt hittem, ilyesmi csak idősebbekkel történhet meg, én pedig még csak nemrég múltam el 35 éves. Azt végképp nem gondoltam volna, hogy ez a betegség ennyire negatív hatással lehet az életminőségre. Azért jártam titokban urológushoz, hogy újra rendbe jöjjön a házaséletünk. Nekem is hiányzott az intimitás, és már alig vártam, hogy újra teljes életet élhessünk. Nem azért nem mondtam el ezt az egészet a feleségemnek, mert nem bíznék meg benne, hanem mert a férfiúi büszkeségem nem engedte. Egyszerűen szégyelltem a dolgot. Most már tudom, hogy butaság volt és nem kellett volna őt ilyen lelki nehézségnek kitennem.

A feleségem ezek után kifejezetten aggódni kezdett értem. A következő vizsgálat alkalmával elkísért az urológusomhoz, akinek végül sikerült őt megnyugtatnia a betegségem várható kimenetelét illetően.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt helyi hatású készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat, gáttájéki fájdalmakat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a legtöbb hazai a patikában, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik