Élet-Stílus

Kitört a vita, a Ferrero Rocher a munkásosztály vagy a középosztály csokija

VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
VANESSA CARVALHO / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
A csoki és a munkásosztály disszertáció kiindulási alapja lehet egy fórumbejegyzés.

A Mirror számolt be arról a nem mindennapi vitáról, ami egy anyafórumon, a Mumsneten robbant ki. Egy anyuka arról ír, hogy teljesen zavarba hozta, mit anyósa karácsonykor mondott neki.

Az anyós vendégségbe érkezett hozzájuk, és volt egy Ferrero Rocher-tornyuk (-gúlájuk?), amivel kapcsolatban megkérdezte, hogy ez nekik egy „vágyott” dolog-e, mert úgy tudja, a

Ferrero Rocher az a munkásosztály vágyott csokoládéja.

A Mumsnetre író anyukát ez zavarba hozta, nem is csak az, hogy ilyen megkülönböztetés létezik, hanem hogy ezt lehet-e az ő családjára vonatkoztatni, hiszen apja munkásosztálybeli, anyja felső középosztálybeli, de előbbi orvos, utóbbi nővér volt aztán.

Azóta is ezen gondolkoznak otthon, van olyan csoki, amelyik egy osztályhoz tartozik? És ha igen, akkor melyik? Erről kérdezte meg a fórum többi felhasználóját.

A vitában számos csokimárka felmerül, ezek közül kevés a Magyarországon is ismert, de a Ferrero Rocher-t inkább munkásosztályinak vallják, de van aki a Lindt csokijait is, más pedig a Godivát a középosztály édességének nevezi, ami magyar pénztárcával azért meredek egy kijelentés.

Maltesers, M & S, Sainsburys és a Cadbury, ezek a Magyarországon még szintén valamelyest ismert márkák merülnek még fel a beszélgetésben, mint középosztálybeli csokik, bár nem mindegyik hozzászóló ért ezekkel egyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik