Élet-Stílus

Használt óvszereket dobott a templomi perselyekbe, hogy Jézus igéjét terjessze

DSLucas / Getty Images
DSLucas / Getty Images
Több hindu és muszlim templomot próbált használt óvszerekkel beszennyezni egy keresztény férfi a kelet-indiai Karnátakaban. A 62 éves Devadas Desait térfigyelő kamerák buktatták le.

Az utóbbi hetekben több hindu templomban találtak szétszórva használt óvszereket az indiai Mangalorban. Hiába történt azonban öt esetben is feljelentés, a rendőrség sokáig tehetetlen volt a bizarr ügyben – írja az OpIndia.

December 27-én, miután előkerült egy használt óvszer egy templomi perselyből, térfigyelők kamerák felvételei segítségével sikerült azonosítani a tettest. Miután letartóztatták, Devadas Desai az összes hasonló esettel kapcsolatban beismerő vallomást tett. Bár csak öt helyről érkezett feljelentés, a férfi azt mondta, tizennyolc templomban hagyott hátra óvszereket, nem csak hindu szentélyekben, hanem mecsetekben is.

Desai keresztény családban nőtt fel, még az apja tért át a krisztusi vallásra. A felesége és a gyerekei évekkel ezelőtt elhagyták, korábban sofőrként dolgozott, de a kora miatt már nem alkalmazzák, ezért hulladékgyűjtésből próbálja fenntartani magát. A férfi korábban is gyakran látogatott el más vallások templomaihoz, és embereket győzködött arról, hogy térjenek át keresztény hitre.

A sofőrként szerzett tapasztalatai miatt Desai jól ismeri a várost és a templomait. Az óvszereket hulladékgyűjtés közben a szemétből halászta ki.

Jézus üzenetét terjesztem tizenöt éve. A Biblia azt mondja, Jézuson kívül nincs másik isten. Az óvszerek az én tisztátalan ajándékaim voltak tisztátalan helyek számára. Nincs mit megbánnom, Isten hetven évnyi életet adott nekünk és én abból már 62 évet leéltem

– nyilatkozta a férfi a helyi médiának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik