Élet-Stílus

Emberöléssel vádolták meg a férfit, aki nem engedte részegen vezetni a feleségét, amikor a nőt halálra gázolták

Google Street View
Google Street View
Halálra gázolt egy autó egy 35 éves nőt 2018 augusztusában egy étterem közelében, Alabamában. A rendőrség emberöléssel vádolta meg a nő férjét, aki nem engedte a feleségét ittasan vezetni, ezért nő gyalog indult haza.

Jason Todd és a zenekara az alabamai Clantonban, egy többsávos autóút mellett található étteremben (képünkön) lépett fel egy este, 2018 augusztusában. Ott volt a férfi felesége, a 35 éves Tonya Anderson is – írja az AL című alabamai hírportál.

A zenekar az utolsó szünetén volt, amikor a már ittas Anderson közölte a férjével, hogy haza akar menni. A házaspár az étterem előtti parkolóban állt, amikor Todd azt mondta a feleségének, hogy ne vezessen részegen, majd ő mindjárt hazaviszi, csak kifizeti a számláját. Anderson erre azt felelte, hogy ha nem vezethet, majd hazamegy gyalog, a férje pedig ráhagyta.

Todd visszament az étterembe, a felesége pedig tényleg elindult gyalog az autóúton. A nő sötét ruhát viselt, és a telefonjával világított az útra, mintha keresne valamit. Nem sokkal később egy autó halálra gázolta Andersont. Eközben a férje az étteremben közölte a zenésztársakkal, hogy a koncert utolsó részét már nem tudja velük lejátszani, és elkezdte összepakolni a holmiját.

Nem sokkal a tragikus baleset után, a helyi rendőrség közölte Jason Toddal, hogy gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. David Hicks nyomozó szerint a férfi összeveszett a feleségével, és mielőtt visszament az étterembe, dühében az útra hajította a nő kulcsát, és Anderson azért ment ki az útra, ahol elütötték, hogy megkeresse.

Jason Todd tagadta, hogy eldobta volna a felesége kulcsát, a bíróság pedig nem látott elegendő bizonyítékot, ami alátámasztotta volna a nyomozó elméletét, ezért felmentette a férjet. Todd azt mondja, a rendőrök több alkalommal is üvöltözve próbálták meg rávenni, hogy vallomást tegyen, ezért pert indított a nyomozást vezető Hicks ellen. A bírósági eljárás 2023 február 23-án veszi majd kezdetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik