Élet-Stílus

„Király”, kocsmáros és gondnok lehet egy kis angol szigeten egy magányra vágyó szerencsés kiválasztott

Álláshirdetésben keresik a Piel-sziget új mindenesét, akit egy különleges ceremónia keretében még meg is koronáznak.

A Piel-sziget nagyjából egy kilométerre fekszik Anglia nyugati partjaitól a skót határ közelében, és áprilistól szeptemberig komppal is megközelíthető – ebben az időszakban népszerű turistalátványosságnak számít.

A szigetet birtokló Barrow-in-Furness nevű kikötőváros tanácsa különös álláshirdetést tett közzé: a sziget és az azon található Ship Inn nevű vendéglátóegység új mindenesét keresik a következő tíz évre – írja a Guardian.

A kis sziget az eldugottsága mellett azért is népszerű, mert van rajta egy közel nyolcszáz éves, műemléki védettséget élvező vár, amit az 1300-as évek elején a furnessi apátság szerzetesei építettek.

A különleges munkakörnek vannak hátrányai: a bizonytalan időjárás, az elszigeteltség és a hosszú munkaidő. De előnyei is: a szigeten fókákat és madarakat figyelhet meg az ember, lenyűgöző naplementékben gyönyörködhet.

És ha az új mindenesnek önértékelési gondjai lennének, tudhatja, hogy tényleg király vagy királynő,

hiszen egy szokatlan ceremónia keretei között még meg is koronázzák a Piel-sziget uralkodójává: trónra ültetik, majd leöntik a fejét sok vödörnyi sörrel – és még egy rozsdás karddal is megjutalmazzák.

A trón a hétköznapokban a kocsmában található, és a helyi szokás szerint csak úgy lehet felülni rá, ha a pub minden vendégének veszünk egy italt.

John Murphy, aki közel 40 éve vezet sétákat a szigetre, azt mondta a Guardiannak, hogy bárki is kapja meg a munkát, „masszívan elkötelezettnek” kell lennie.

Nem lehet csak úgy átugrani a Tescóba egy kenyérért, ha a Piel-szigeten vagy. Elkötelezettségre és az elszigeteltség, a béke és a nyugalom iránti szenvedélyre van szükség. Különleges személyiség kell hozzá

– fogalmazott.

Az új mindenessel szemben annyi elvárás van, hogy legyen kocsmaüzemeltetési tapasztalata és szeresse a magányt. A győztes pályázó áprilisban állhat munkába.

És íme egy drónvideó a szigetről azoknak, akiknek felkeltette az érdeklődését a hirdetés:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik