Élet-Stílus

Gyomorgyűrűt kért karácsonyra Nagy-Britannia legkövérebb embere

Jason Holton négy csomag chipset eszik reggelire, rengeteg tésztát és gyorsételt fogyaszt, viszont naponta csak 25 lépést tud megtenni.

Nagy-Britannia legkövérebb embere nem lát esélyt arra, hogy önerőből lefogyjon. A The Sun cikke szerint Jason Holton képtelen betartani a diétát és mozogni sem nagyon tud, egyedül a gyomorgyűrűben bízik csak.

A férfi 2020-ban még 315,5 kilót nyomott, azóta sikerült 60 kilót is leadnia, de valamennyit visszahízott, jelenleg 287 kilogramm a súlya.

Reggelire négy csomag chipset és egy dobozos kólát fogyaszt, ebédre általában két adag sajtot tésztát, némi snackkel, vacsorára pedig ismét két adag készétel kerül az asztalára. Sok csokis joghurtot és napi 4-5 doboz kólát iszik, emellett naponta 30 fontot, azaz körülbelül 13 ezer forintot költ gyorsételekre.

Unalmamból eszem, amióta egész nap otthon ragadtam. Vannak, akik drogokat és alkoholt fogyasztanak, én ételt.

– nyilatkozta.

Mivel nem nagyon tud mozogni, egyedi házat alakította ki neki, ami 400 ezer fontot ér (kb. 173,5 millió forint). Csak a kifejezetten neki épített vécé 3000 font értékű, azaz több mint 1,3 millió forintnak megfelelő összegért készítették el.

Jason többször is elért kisebb részeredményeket, de nem nagyon tudott leadni a súlyából.

Őszintén szólva, feladtam…

– mondta egy interjúban.

Jason szerint a fogyáshoz 600, de maximum 800 kalóriát kellene csak bevinnie, erre azonban képtelen, mert ételfüggőnek tartja magát.

Néha megpróbál sétálni, de annyira elfárad, hogy hamar abbahagyja, egyedül a konyhába és a fürdőszobába megy ki.

Soha nem megyek ki a kertbe, maximum 25 lépést teszek meg naponta

– mondta.

Jason nem lát más megoldást, mint hogy gyomor-bypass műtétet hajtsanak végre rajta.

Már jelentkezett is a beavatkozásra, azt mondta, jogosult a műtétre, jelenleg várólistás, pedig ahogy mondta, arra vágyott, hogy karácsonyra már gyomorgyűrűje lesz.

Jason 3 évesen vesztette el édesapját, később depresszióba zuhant, és evésbe fojtotta a bánatát.

A férfi  2005-ben lett Nagy-Britannia legkövérebb embere, miután az akkori rekorder meghalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik