Élet-Stílus

Videón, ahogy megszökik egy panda a pekingi állatkertből

Számtalan szemtanú nézhette végig élőben, ahogy a szökevény átmászik a kifutója kerítésén, de a gondozói szerencsére még időben lépre csalták.

A Pekingi Állatkertkertben egy kisebb tömeg találkozhatott szokatlan közelségből a park egyik óriáspandájával december 15-én. A People magazin online kiadása arról ír Newsflare híre alapján, hogy az állatkert dolgozói nemrégiben rajtakapták a hatéves Meng Lan nevű állatot, amint a több méter magas kerítésen átmászva megpróbált kiszabadulni a kifutójáról.

A váratlan esemény az intézmény nyitvatartási ideje alatt történt, így rengeteg meglepett turista nézte végig az egészet. Többen közülük rögzítették is a látottakat.

Az esetről készült videókon az látható, amint Meng Lan először felmászik a kifutóját körülvevő fémkerítésre, majd belép egy átmeneti zónába, amely elválasztja az élőhelyét az állatkert vendégei számára fenntartott területtől, valamint az, ahogy a kíváncsi medve kikukucskál az átmeneti zónából, és az élőhelyét körülvevő látogatókat nézi.

Bár Meng Lan az intézményben dolgozók szerint kifejezetten renitens állatnak számít, még soha nem lépett be az állatkert olyan területére, amely a nagyközönség számára is hozzáférhető.

A mostani szökési kísérlet alkalmával is az történt, hogy az állatgondozóknak egy rövid közjátékot követően egy kis kajával sikerült visszacsalogatniuk a kóbor pandát a kifutójára még azelőtt, hogy bárki megsérült volna.

Az állatkert azt tervezi, hogy a hasonló eseteket megakadályozandó átalakítják Meng Lan kifutóját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik