Élet-Stílus

Videócseten nézte végig fia születését az apa, aki élet és halál között lebegett

Getty Images
Getty Images

Közvetlenül első gyermeke születése előtt szenvedett kis híján halálos biciklibalesetet egy ausztrál férfi, aki végül FaceTime-on tudta csak követni a szülést – írja a Daily Mail.

Az Adelaide-ben élő pár első fiuk érzekését várta, a férfi, Josh elindult egy utolsó biciklitúrára a gyerek születése előtt. Az út azonban kis híján az életébe került: olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy két és fél órába telt állapota stabilizálása, azt követően helikopter vitte kórházba. Josh barátai hamarabb tudtak a balesetről, mint a felesége, Skye, akinek törékeny állapota miatt csak annyit mondtak, hogy férje térdsérülést szenvedett. A nő a kórházba sietve szembesült azzal, hogy sokkal nagyobb a baj, és férje valójában az életéért küzd. Három percre engedték be hozzák, az orvosok azt tanácsolták, hogy búcsúzzon el tőle, majd betolták a hatórás műtétre a férfit.

Joshnak eltörtek a bordái, összeomlott a tüdeje, szétrepedt a lépe, eltört a hátgerince, a medencéje és a térdkalácsa, a mája visszafordíthatatlan sérüléseket szenvedett, és súlyos belső vérzése volt. Az egyik műtős azt mondta a nőnek, hogy sosem látott még ilyen súlyos állapotú beteget, és csoda, hogy életben van. Skye fejében megfordult a gondolat, hogy gyermeke apa nélkül nő majd fel.

Néhány nappal később beindult a szülés, a nőt ugyanabba a kórházba vitték, ahol férje feküdt. Josh lábadozása miatt nem lehetett feleségével, ám barátai segítségével videócseten követhette a szülést, így először a telefon képernyőjén láthatta fiát, Xandert. A babával is a kórházban találkozott először: felesége vitte át a férfi betegágyához a kisfiút. Skye úgy véli, hogy egy rettenetes helyzetből sikerült kihozniuk a maximumot, most teljes, boldog családként élhetnek, igaz, a férfi kálváriájának még nincs vége: két hónapja a szövődmények miatt ismét kórházba kellett szállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik