Élet-Stílus

Négy nap után mentették meg a sivatagban elakadt ausztrál családot

Nick Rains / Getty Images
Nick Rains / Getty Images
A leközelebbi lakott területtől 150 kilométerre akadt el egy család lakókocsija Ausztrália legnagyobb sivatagjában. A szülők és a két gyerekük négy napot töltöttek a semmi közepén, közel 40 fokos hőségben.

Egy heves eső után elakadt a sárban egy négytagú család lakóautója az ausztráliai Simpson-sivatagban. A legközelebbi településtől, Oodnadattától mintegy 150 kilométernyire voltak, ezért segítséget hívtak, a hatóságok azonban közölték velük, hogy az eső okozta áradások miatt hetekbe telhet, amíg szárazföldi mentőcsapatot tudnak küldeni értük – írja a BBC.

A családnak voltak készletei, és hétfőn, légi úton ivóvizet és műholdas telefont dobtak le nekik, ám mivel a meteorológia perzselő forróságot jósolt a következő napokra, kedden mentőhelikoptert küldtek értük. A család mind a négy tagja jól van, a lakókocsijuk azonban bizonytalan időre a sivatagban marad.

Ori Zavros, a felesége Lindsey, illetve a gyerekeik, Zoe és Zane tavaly november óta járják Ausztráliát a kisteherautóból átalakított lakókocsijukkal.

Kalandjaikról az Instagramon számolnak be követőiknek. Legutóbb november 8-án posztoltak arról, hogy végre megérkeztek a Simpson-sivatagba, és végre kipipálhatnak egy újabb dolgot a bakancslistájukon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Travel family – Trucking OZ (@trucking.oz) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik