Élet-Stílus

Bérgyilkosközvetítő kamuhonlapon akarta megöletni volt férjét egy amerikai nő

South Rockford PD
South Rockford PD
Beismerő vallomást tett az az 52 éves nő, aki az interneten keresett bérgyilkost, hogy megölesse volt férjét.

Kilenc év börtönt kaphat az 52 éves Wendy Lynn Wein, aki elismerte, hogy egy bérgyilkossal meg akarta öletni a volt férjét – írja a Fox2 Detroit.

Wein az interneten keresgélt, és hamarosan rá is bukkant egy bérgyilkosközvetítőnek tűnő, „Rent-A-Hitman” nevű weblapra. Az oldal természetesen nem volt valódi, egy IT-biztonsággal foglalkozó cég hozta létre, hogy teszteket végezzen el vele.

Amikor Wein tényleg fel akart fogadni egy bérgyilkost az oldalon, az üzemeltető értesítette a rendőrséget. Egy álruhás nyomozó találkozót beszélt meg a nővel, aki egy kávézóban szóban is elmondta, szeretné megöletni a volt férjét, amiért hajlandó ötezer dollárt (kb. 1,6 millió forintot) fizetni.

Wein megadta az ismeretlennek a volt férje nevét, a lakcímét, a munkahelye címét, és elmondta, merre szokott járni egy átlagos napon a férfi. A nyomozó egy második találkozót is megbeszélt a nővel, aki akkor át is adott neki kétszáz dollár (kb. 64 ezer forint) előleget.

Miután letartóztatták, Wein beismerő vallomást tett, amiért cserébe maximum 108 hónapnyi börtönbüntetést szabhatnak ki rá. Ítéletet 2022. január 13-án hirdetnek majd az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik