Élet-Stílus

Zsebkéssel szabadította ki magát egy krokodil szájából egy 60 éves férfi

Raúl Barrero photography / Getty Images (illusztráció)
Raúl Barrero photography / Getty Images (illusztráció)
Az ausztrál férfit horgászat közben rántotta be a vízbe a hüllő. A támadást több fejre célzott késszúrással hárította.

Egy queenslandi férfi úgy menekült meg egy krokodil szájából, hogy zsebkéssel fejbe szúrta, amikor az állat az északkelet-ausztráliai York-félszigeten egy folyóba rántotta – írja a Guardian.

A helyi vadvédelmi tisztviselők elmondták, hogy a 60 éves férfi múlt szerdán a McIvor folyó partján, Hope Vale közelében található saját birtokán horgászott, amikor az állat megtámadta. A hatóságok tájékoztatása szerint a krokodil a parton tartózkodott, amikor a férfi megérkezett, és pont útba volt neki a horgászathoz, ezért bezavarta a vízbe.

Viszont amikor be akarta dobni a horgot a folyóba, az állat lecsapott rá, és az állkapcsát a csizmája köré szorította, majd elkezdte vonszolni a parton. A horgász először úgy védekezett ez ellen, hogy belekapaszkodott egy mangrovefába. Azonban egy idő után elvesztette az erejét, és elengedte a fát, a krokodilnak pedig sikerült behúznia őt a folyóba.

Közben a férfi többször is fejbe szúrta zsebkésével a hüllőt, amit az állat nem viselt túl jól, és a vízbe érve el is engedte őt, így vissza tudott kapaszkodni a partra biztonságban.

Az incidens után a szomszédos Cooktown városában lévő kórházba hajtott, onnan pedig Cairnsbe repült, ahol jelenleg is lábadozik a sérüléseiből – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik