Élet-Stílus

Pornó jön be Anglia legnagyobb horgász webáruházának címén

sytnik / Getty Images
sytnik / Getty Images
Hekkertámadás érte hétfőn Anglia legnagyobb horgászfelszerelés-kereskedőjét, az Angling Directet, pénteken. A cég webáruházának helyén egy pornóoldal jött be, és a Twitter-fiókja is elkezdett felnőtt tartalmakat megosztani – írja a BBC.

Az Angling Direct elfoglalt Twitter-oldala ráadásul egy gúnyos üzenetet is posztolt, melyben a hekkerek azt írták, a webáruház összes adatát továbbították a legnagyobb pornóoldalnak. Egy másik posztban megadtak egy e-mail-címet ahová ajánlatokat vártak az adatok visszaszolgáltatásáért cserébe, ugyanakkor közvetlenül nem követeltek váltságdíjat.

A problémát észlelve a cég azonnal szakértőkhöz fordult, illetve rendőrségi feljelentést tett. Az Angling Directnél nem tudják, valóban ellopták-e a vásárlóik személyes adatait, abban azonban biztosak, hogy támadók nem juthattak hozzá banki adatokhoz.

A cég elnézést kért a vásárlóitól, és a probléma gyors orvoslását ígérte. Cikkünk megjelenésekor az Angling Direct webcímén még mindig az egyik legnagyobb pornóoldal jön be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik