Élet-Stílus

Kényelmesebb lesz a Mercedes-Benz autók töltése a Shell Recharge hálózatában (x)

A klímavédelem és a levegőminőség szempontjából az elektromos autók használata egyértelműen előnyös több kutatás, köztük az Európai Környezetvédelmi Ügynökség tanulmánya szerint. A Shell régóta dolgozik olyan eszközök és megoldások kifejlesztésén, melyek elengedhetetlenek az elektromos járművek globális elterjedéséhez, illetve, amelyek segítségével egyszerűbb az energiaátmenet. Az energiaipari vállalat partnerséget alakított ki a Mercedes-Benzzel is. Közös vállalásuk, hogy felgyorsítják az energiaátmenetet és a lehető legjobb töltőhálózatot alakítják ki a Mercedes-Benz EV-ügyfelei számára szerte a világon.

A partnerség keretében a két vállalat azon dolgozik, hogy a Mercedes-Benz ügyfelei számára hozzáférést biztosítsanak a Shell Recharge hálózatához prémium töltőállomásokat kialakítva Európában, Észak-Amerikában és Kínában. Ezek közös jellemzője a kiváló minőség, a kényelem lesz maximális felszereltségű  kiszolgáló létesítményekkel kiegészítve. Az együttműködés értelmében a Mercedes-Benz autók vezetői 2025-ig hozzáférhetnek majd a Shell Recharge hatalmas hálózatához, amely három kontinensen összesen 30 000, köztük 10 000 nagy teljesítményű töltőpontot foglal magában. A színvonal további emelésének érdekében a töltési folyamatot teljesen az autókra fogják szabni, emellett a fogyasztók számos egyéb előnyhöz is juthatnak a Mercedes me nevű applikáción, illetve a Shell hűségprogramon keresztül.


Fotó: Shell

A meglévő technológiák biztosítása és népszerűsítése mellett, a Shell a jövőre is koncentrál. Éppen ezért a Mercedes-Benzzel közösen egy műszaki csapatot hoznak létre, melynek tagjai a Plug & Charge technológián és a jármű-hálózat kommunikációra vonatkozó új, ISO 15118 nemzetközi szabvány elfogadásán fognak dolgozni. Mindezt azért, hogy biztosítsák ügyfeleik számára a gyors, kényelmes és minőségi töltést. Emellett, felismerve, hogy 2030-ra az elektromos járművek töltésének jelentős része lakóingatlanokban és irodákban zajlik majd, egy, az otthonokra szabott megoldást terveznek kialakítani, melynek része egy Smart Charge, intelligens töltési ajánlat lesz. Ezzel is garantálva, hogy szolgáltatásaik a legmagasabb minőséget képviselik.

„Nagyon izgatottan várjuk ezt a partnerséget és az általa teremtett lehetőségeket. Ez egy újabb példája egy olyan szoros együttműködésnek, melyre szükség lesz ahhoz, hogy az energiaátmenet során mind most, mind az elkövetkező években sikeresek legyünk, éppen ezért igazán büszkék vagyunk arra, hogy ennek részesei lehetünk.” – mondta Kapitány István, a Shell globális alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik