Élet-Stílus

Megmarta egy kígyó a vécén ülve, rothadásnak indult a nemi szerve

Simoneemanphotography / Getty Images (illusztráció)
Simoneemanphotography / Getty Images (illusztráció)
A Dél-Afrikában szafarizó holland férfi ráadásul többszáz kilométerre volt a legközelebbi központtól, ahol segíteni tudtak rajta, ezért helikoptert kellett érte küldeni.

Sokkoló élményben lehetett része annak a férfinek, akit a vécén ülve megmart egy kobra, amitől aztán rothadásnak indult a pénisze. A 47 éves holland férfi szafarin volt Dél-Afrikában, amikor a kígyó megtámadta, a harapás után pedig herezacskó-nekrózisa lett, ami miatt meg kellett műteni – írja az indy100.

Az urológiai eseteket bemutató orvosi szaklap, a Urology Case Reports szerint ráadásul három órát kellett várnia, mielőtt helikopterrel a legközelebbi, mintegy 350 kilométerre lévő traumaközpontba szállították.

„A péniszét és a herezacskóját a kórházba kerüléskor duzzadtnak, mélylila színűnek és fájdalmasnak észlelték. Skrotális nekrózist diagnosztizáltak, és több adag nem specifikus kígyóméreg-antiszérumot és széles spektrumú antibiotikumot kapott” – fogalmaz a folyóiratban megjelent cikk.

A férfi hányásról, a testét kínzó égő érzésről, valamint az ágyékából a hasába és a mellkas felső részébe hatoló fájdalomról számolt be.

Akut vesekárosodás miatt hemodialízisre is szüksége volt, mielőtt helyreállító műtétet végeztek volna rajta, ezért kilenc napot töltött a kórházban, ahol egy plasztikai sebész elhalt szöveteket és egy ágyékból származó transzplantátumot használt fel, hogy helyreállítsa a péniszét.

A pórul járt szafarizó azóta már teljesen felépült, és visszatérhetett Hollandiába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik