Élet-Stílus

Salt Bae annyit fizet a szakácsainak, amennyibe egy adag krumplipüré kerül az éttermében

Az órabérből egy pár brokkoli sem jönne ki.

Ha névről nem is ugrik be, mozgóképen bizonyára mindenki találkozott már a világhírű török séffel, Nusret Gökçével, ismertebb nevén Salt Bae-vel, aki egészen szokatlan főzési stílusa és sószóró tudománya miatt lett néhány éve az internet sztárja.

Gökçének sikerült is meglovagolnia az ismertséget, feltűnése óta világsztárok állnak sorban, hogy nála, egészen pontosan az ő kezéből egyenek.

Mindez azt is jelenti, hogy a szakács éttermei is remekül futnak, az illusztris vendégek pedig egész vagyonokat is képesek otthagyni egy-egy fogás után, a kiváló francia labdarúgó Franck Ribery például 1000 eurót fizetett néhány éve egy 24 karátos aranyba panírozott hússzeletért.

Mindennek tükrében érdekes az, amit a Ladbible szúrt ki nemrégiben. A lap szerint Gökçe mostanában nyílt londoni éttermébe szakácsot keresnek, potom 12 fontos (valamivel több mint 5000 forintos) órabérért. Ez önmagában sem számít kiugró összegnek, annak tükrében pedig főleg nem, ha megnézzük, ennyi pénzért mit lehet enni a helyen.

A Ladbible cikkéből kiderül, hogy a londoni étteremben ennyi pénzért nemhogy aranyozott sztéket nem szolgálnak fel, de még egy pár brokkoli sem jön ki belőle. Lehet viszont venni egy adag krumplipürét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik