Élet-Stílus

Gyermekbántalmazás miatt tartóztatták le az „év tanárát”

Google Street View
Google Street View
Megkapta az „év tanára” elismerést egy 60 éves, floridai pedagógus, néhány nappal később azonban bilincsben vitték el az iskolából. Egy diák súlyos bántalmazása miatt tartóztatták le. A konfliktust épp a díj elnyerése váltotta ki.

Egy Jacksonville-i iskolában, tanítási időben tartóztatták le Caroline Lee-t, aki néhány nappal korábban elnyerte az „év tanára” díjat. A 60 éves pedagógus megrúgott és többször pofon ütött egy diákot, akinek vérezni kezdett az orra – írja egy helyi hírportál.

A rendőrség jelentése szerint, Lee október 29-én, pénteken reggel a tanteremébe hívatott egy kiskorú diáklányt. Megkérdezte tőle, hogy miért fenyegeti, majd amikor a lány azt válaszolta neki, hogy soha nem tett ilyet, odalépett mellé, és pofon vágta.

Lee mindennek lehordta a lányt, és tovább ütötte a fejét. Amikor a lány le akarta fogni a tanárnő kezeit, az sípcsonton rúgta. A pedagógus csak akkor hagyta abba a bántalmazást, amikor a diáklánynak vérezni kezdett az orra.

A lány az iskolai tanácsadóhoz fordult, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A nyomozás kiderítette, hogy a konfliktust egy Instagram-fotó alatt elszabaduló vita váltotta ki. Az iskola hivatalos profilján posztolt arról, hogy Lee elnyerte az „év tanára” címet.

A hozzászólások között egy diák rákérdezett, hogy ez az ugyanaz a tanárnő-e, aki tavaly az afroamerikaiakat sértő „n betűs szót használta egy tanórán. Lee a válaszában azt írta, pedagógiai céllal, Steinbeck Egerek és emberek című könyvének tanítása közben használta a kifejezést. A diák azt írta, szerinte akkor sem volt helyes, mire Lee elismerte, hogy tényleg nem.

A tanárnő később úgy érezte a hozzászólásfolyamban az egyik lány halálosan megfenyegette őt. Ezt a lányt akarta kérdőre vonni. Leet elbocsátották az állásából, és gyermekbántalmazás vádjával eljárást indítottak ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik