Élet-Stílus

Turistalátványosság lett az autóból, ami 47 évig parkolt ugyanott, egy olasz városkában

Google Street View
Google Street View
Valódi látványosság lett egy öreg autóból az Olaszország északkeleti részén fekvő Coneglianoban. A tulajdonos 1974-ben parkolta le az utcán a járgányt, amit aztán 2021 októberében szállítottak el.

A legtöbben a Google Street View segítségével keresik fel azt az 1961-es évjáratú Lancia Fulviát, mely 47 éve állt Conegliano egyik utcáján, de sok turista személyesen is elzarándokolt hozzá, hogy a saját szemével is megnézhesse – írja a helyi sajtóra hivatkozva az Independent című brit lap.

A Fulvia tulajdonosa, a 94 éves Angelo Fregolent és a felesége, Bertilla Modolo negyven éven át üzemeltettek egy újságos boltot az utcában. A férfi azért parkolta le az autót közvetlenül az üzlet előtt, mert a csomagtartóját afféle raktárként használta. Amikor házaspár nyugdíjba vonult, a Fulviát egyszerűen otthagyták az utcán, az autó pedig az évek során valódi látványossággá vált.

Az önkormányzat 47 év után, október 20-án szállíttatta el az autót, melyet aztán kiállítottak a padovai Moto d’Epoca autókiállításon. A járművet a rendezvény után rekonstruálják, és egy iskola mellett állítják majd ki, nem messze a tulajdonosok lakásától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik