Élet-Stílus

Az őr figyelmét elterelve segített megszökni az anyjának a börtönből egy kolumbiai modell

Szökés elősegítésének vádjával állt bíróság elé egy 21 éves modell Kolumbiában. Az ügyészség szerint, Aída Victoria Merlano Manzanero kulcsszerepet játszott abban, hogy a választási csalás miatt elítélt, politikus édesanyja megszökjön a börtönből.

Viharos politikai karriert futott be Kolumbiában Aída Merlano Rebolledo. Csak 38 éves volt, amikor 2019-ben szenátorrá választották, aztán még ugyanabban az évben letartóztatták, majd elítélték választási csalás, korrupció és tiltott fegyvertartás vádjával. Tizenöt évet kapott. Az ítélethirdetés után két héttel azonban megszökött és elhagyta Kolumbiát – írja a Vice.

A szökésre egy fogorvosi kezelés kínált lehetőséget. Rebolledot egy börtönőr és egy sofőr vitte el a kezelésre egy a börtön területén kívül praktizáló fogorvos harmadik emeleti rendelőjébe. Rebolledo egyedül mehetett be az orvoshoz, az őr a váróban maradt. A fogorvos egy rövid időre magára hagyta a politikust, ő pedig ezalatt egy asztalhoz között egy kötelet, leereszkedett a harmadikról, az utcán pedig már várta egy motoros, aki elszáguldott vele. Rebolledo három hónapig volt szökésben, aztán Venezuelában elfogták.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AIDA VICTORIA (@aidavictoriam) által megosztott bejegyzés

A szökést követő nyomozás során hamar Cely Barajas fogorvosra és a politikus Aída Victoria néven modellkedő lányára terelődött a gyanú: 2020 februárjában mindkettőjüket megvádolták a szökés elősegítésével.

Aída Victoria és kiskorú öccse a szökés napján ott voltak a fogorvos várószobájában. A vád szerint a kötél, melynek segítségével Rebolledo megszökött, a kisfiú hátizsákjában lehetett, aki bement az anyjához a rendelőbe, amíg a nővére a váróban jelenetet rendezett, hogy elterelje az őr figyelmét. A modellt vádolják azzal, hogy megszervezte a motoros szökést, és azzal is, hogy mobiltelefont adott az anyjának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AIDA VICTORIA (@aidavictoriam) által megosztott bejegyzés

A lány óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, így rendszeresen posztolt az Instagramra, több mint két és félmillió követőjének. Az október 26-án, kedden kezdődött tárgyaláson a lány és a fogorvos is ártatlannak vallották magukat. Ha bűnösnek találják őket, hosszú börtönbüntetésre számíthatnak.

Aída Victoria egy Instagram-videóban azt mondta, bár mindennap úgy ébred, hogy akár 21 évre is börtönbe kerülhet, mégis boldog, mert meggyőződése, hogy a boldogság, döntés kérdése: „légy boldog, mert sohasem tudhatod, mit hoz a holnap!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik