Jonathan Graziano / TikTok
Élet-Stílus

Milliók helyett dönti el ez a mopsz, hogy mivel töltsék a napjaikat

Noodle, a 13 éves, nyugdíjas mentőkutya millióknak segít a döntésben reggelente, hogy mihez kezdjenek a napjukkal. Ha ő fel bír kelni, a követői is ráveszik magukat, hogy valami hasznossal töltsék a napjukat, ha nem, akkor ők is inkább befelé fordulnak, és önmagukkal törődnek.

A közösségimédia-szakértő Jonathan Graziano majdnem minden reggel videóra veszi, ahogy felébreszti, és megpróbálja talpra állítani kedvenc barátját, Noodle-t, a mopszot. A kutyus erre kétféleképpen reagál: vagy szilárdan megáll a lábain, vagy úgy tesz, mintha nem is lennének csontjai, és visszaroskad a kosarába. Ha előbbi történik, az egy „csontos nap”, ha utóbbi, az egy „csont nélküli nap”.

@jongraz

your pre-Halloween reading 🔮🎃🦴 ##nobones ##bonesday ##pug ##noodletok ##halloween

♬ original sound - Jonathan

Graziano az ébresztős videókat a TikTokra tölti fel, ahol neki és Noodle-nek több mint négymillió követője van. Közülük sokan aszerint döntik el, hogy mihez kezdenek a napjukkal, hogy hogyan ébred Noodle. Egy „csontos napon” igyekeznek valami hasznosat tenni, belevágni a terveik megvalósításába, egy „csont nélküli napon” inkább befelé fordulnak, és ha nem feltétlenül muszáj, fel sem öltöznek – írja a CNN.

@jongraz

you know what to do 🔮🦴🔮 ##nobones ##bonesday ##pug ##noodletok ##fortune

♬ original sound - Jonathan

Grazinao, aki hat éve fogadta örökbe Noodle-t azt mondja, álmában sem gondolta volna, hogy a viccnek szánt reggeli videóknak ekkora kultuszuk lesz, de a beérkező üzenetek alapján, rengetegen döntenek Noodle segítségével arról, hogy elhívják-e randizni azt, aki tetszik nekik, kérjenek-e fizetésemelést a főnöküktől, vagy vegyenek-e lottószelvényt.

Neil Dagnall, a manchesteri Metropolitan Egyetem kognitív pszichológusa azt mondja, egy mopsz reggeli rutinjához igazítani a napjainkat pont olyan, mint horoszkópot olvasni, és aszerint élni: szórakoztató és valamiféle kapaszkodót, állandóságot kínál egy kaotikus világban.

Ajánlott videó