Élet-Stílus

„A barátom nem áll le az ételeim pontozásával, azt mondja, van még hova fejlődnöm”

Getty Images
Getty Images
Nem biztos, hogy ez a legkedvesebb módja a segítésnek.

A kapcsolat egyik legjobb része a közös élmények megélése. Ezek közé tartoznak sok esetben a közös gasztronómiai kalandok, vagy akár csak egy jó vacsora mint közös program. Ugyanakkor vannak a ma már nem igazán PC viccek is, mikor egy feleség nem éppen a főzéséért kedveli férje, lásd a Gálvölgyi-féle Jelenetek egy házasságból rádiókomédiák/Gálvölgyi Show betétek („lecsónak jó volt ez a mákos guba”).

Van azonban olyan eset is, amikor egy kapcsolatot ez a téma szétfeszít. A Redditen írta egy nő, hogy a férje nem áll le az elkészített ételei értékelésével, emiatt már azon van, abbahagyja neki a főzést – szemlézte a Mirror.. A szakácsként és tanácsadóként dolgozó barát, Jerry célja, hogy a nő megtanuljon főzni, de nem biztos, ez a megfelelő módszer erre.

A legutóbbi eset különösen kivágta a biztosítékot a nőnél. Azt írta, átmentek a szülei hozzájuk vacsorázni. A kedvencüket akarta elkészíteni, míg kész nem lett, Jerry beszélgetett a szülőkkel.

Elkezdett enni, és folyamatosan kommentálta az ételválasztásomat. Miután letette a villát, megköszörülte a torkát és szó szerint minden ételemet értékelte, amit csináltam: ezért 7/10-et, azért 4,8/10-et és amazért 6/10-et.

A szülők közben láthatóan zavarban voltak, de a férfi nem hagyta abba, és tanácsokkal látta el párját, legközelebb hogyan javíthatna, hogy jobb pontokat kapjon.

Miután a szülők elmentek a nő veszekedni kezdett barátjával, hogy tehetett ilyet a szülei előtt.

Megmondtam neki, többé nem adok abból, amit főzök. Azt mondta, túlreagálom és azzal érvelt, hogy amit ő tesz az konstruktív kritika és nem kéne személyes támadásnak vennem, hiszen a tanítványait is pontozni szokta.

A nő erre úgy reagált, hogy ő nem egy a tanítványai közül, ahogy a barát sem éppen Gordon Ramsey, hogy így viselkedjen.

A kommentelők azt írták a nőmnek, nem ő a hibás, véletlenül se érezte így a nő, a férfi viszont elég tapintatlan vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik