Getty Images
Élet-Stílus

Az orvos szerint egy módja van a másnaposság kezelésének, de nem ajánlja

Elég veszélyes.

Vannak páran, akik jól bírják a másnapot, mások kevésbé. Fejfájásra, gyomorpanaszokra, szájszárazságra és még mennyi minden másra panaszkodnak utóbbiak, miután előző este elfogyasztottak pár italt.

A másnaposság kezelésére több módszert is ismert, van, aki a cukros italokra, gyorséttermi kosztra esküszik, van, aki ki se mozdul az ágyból, meg olyan is, aki éppen ellenkezőleg, megy a levegőre, hogy kitisztuljon a feje. Persze ezeken kívül sok minden más módszerre is esküsznek sokan, de egy orvos szerint csak egyetlen egy valódi megoldás létezik, de egyáltalán nem ajánlja.

Dr Karl Kruszelnicki a podcastjében beszél arról, hogy igaz a mondás, „kutyaharapást szőrével”, de orvosként egyáltalán nem javallja ezt a módszert.

Sajnos a gyógymód egy kis alkohol – kutyaharapás szőrével –de ez egy rossz út a haladás felé

– mondja a Mirror szerint a 73 éves ausztrál doki, majd meg is magyarázza: az alkoholfogyasztás megakadályozza, hogy a szervezetünk további alkoholt, pontosabban etanolt bontson le.

De nem ajánlja, mert ez a legrövidebb út a az alkoholizmus kialakulásához.

Ő egyébként kétszer hányt alkoholtól, de másodszorra megfogadta, hogy soha többé nem lesz ilyen részeg, és ezt be is tartja azóta is.

Ajánlott videó