Élet-Stílus

Video: Vetkőzéssel tüntettek a megszűnő olasz nemzeti légitársaság légiutas-kísérői

A hónap közepén megszüntetett olasz nemzeti légitársaság, az Alitalia csalódott munkatársainak a demonstrációjáról videó is készült.

A megszűnő olasz Alitalia légitársaság többtucatnyi volt légiutas-kísérője szerdán nyilvánosan szabadult meg egyenruhájától Róma központjában. A precízen megkoreografált csendes tüntetésen a légiutas-kísérők fehérneműre vetkőztek.

A demonstrációt egy helyi újságíró, Cristina Sivieri Tagliabue az alább megtekinthető videóval örökítette meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cristina Sivieri Tagliabue (@cristinastag) által megosztott bejegyzés

A HuffPost beszámolója szerint a hosszú ideje pénzügyileg gyengélkedő, évtizedes múltra visszatekintő olasz nemzeti légitársaság utolsó járata október 14-én indult útnak. Másnap az Alitalia egyes gépei már a tavaly létrehozott új olasz nemzeti légitársaság, az ITA égisze alatt repültek. Az ITA megvásárolta az Alitalia márkanevet is, de az Alitalia 10 ezer alkalmazottjából kevesebb mint 3 ezret vesznek át.

Ráadásul a szakszervezeti tisztségviselők szerint az ITA-nál dolgozókat lényegesen alacsonyabb bérezéssel veszik fel.

Ez az a helyzet, ami ellen ötven volt légiutas-kísérő közösen demonstrált a Róma egyik dombjának, a Capitolinusnak a főterén, ahol először leengedték a macskaköves járdára céges válltáskájukat, majd lassan, szinkronban levették a kesztyűjüket, a kabátjukat, a sálukat, az egyenruhájuk felső és alsó részét, majd a magassarkú cipőikből is kiléptek.

Ezután néhány percig csöndben álltak, végül pedig gondosan összeszedték ruhájukat és cipőjüket, és azt kiáltották:

Mi vagyunk az Alitalia!

Közben az olasz szakszervezeti vezetők azt szorgalmazzák, hogy a kormány hosszabbítsa meg a munkanélküli segélyt akár öt évre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik